Ha átmegy az orosz parlament javaslata, még kihallgatni sem lehetne őket. Első körben jóváhagyta az orosz parlament alsóháza, a duma azt a törvénytervezetet, ami teljes életre szóló mentességet biztosítana a korábbi orosz elnököknek. A javaslat annak az alkotmánykiegészítésnek a része, ami miatt Vlagyimir Putyin 2036-ig elnök tud maradni, erről már népszavazáson döntöttek. A törvénytervezetet még két körben fogja tárgyalni a Duma, és ha azokon is átmegy, akkor a felsőház elé kerül, majd az elnöknek kell véglegesítenie – írja a BBC. De a javaslat szerint nem csak Putyin, hanem a teljes családja is megkapná az életre szóló mentességet a bűnügyi és államigazgatási eljárásokkal szemben, de nem lehetne őket átkutatni és kihallgatni sem, egyedül az árulás képez kivételt. Hasonló most is létezik, de a jelenleg állás szerint az elnökök csak a hivatali idejük alatt elkövetett bűnök alul mentesülnek. Bár olyan pletykák is előkerültek, ami szerint Putyin egészségügyi állapota romlik,...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nyugi az övé sem tart örökké, ahogy az Orbáné sem! =))
sokanvagyunk
Jobb előbb mint utóbb... - demokratikusnak nevezett országokban a már elkövetett vagy kibukott disznóságaik után kapnak mentességet polgiktól kezdve az uralkodóházakig.
Sámannus
Ez utóbbi feltétel nagyon fontos, mert az egészet annullálja. Így az élőknek nyújt fedezetet, és mindent is rákenhetnek. Elég meredek dolog egy védett hulla mögött bujkálni.
Szóval akik ezt kitalálják maguknak húznak kerítést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.