Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerda este tájékoztatta a varsói parlamentet a lengyel – magyar közös vétóról, amellyel a két ország akadályozza az EU költségvetésének elfogadását, a jogállamisági mechanizmus elleni tiltakozásul.

Polexit: a lengyel kormány már az EU elhagyására készül?

Morawiecki minden eddiginél keményebben szidta az EU-t. A mechanizmust a kommunista propagandához hasonlította, és bunkósbotnak nevezte, amivel az európai oligarchák a gyengébb országokat akarják igazságtalanul rendszabályozni – írja a 444.hu.

A legnagyobb ellenzéki lap, a Gazeta Wyborcza főszerkesztő-helyettese szerint ez volt a lengyel kormányfő első Polexit beszéde, azaz megkezdődött a lakosság felkészítése egy esetleges lengyel kilépésre.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@kereső: És ami várná őket, az az Eurázsiai Unio putyin vezetésével. A magyarokról el tudom képzelni, hogy kellő megdolgozás után erre szavaznak, de a lengyelek???- na ez kétséges.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Az Unioban élő polyákok kezdhetnek csomagolni?
kereső
Ehhez lesz néhány szava a lengyeleknek- akik már most is az utcán vannak. Nem biztos, hogy a kormány és a PIS ezt túlélné.
kereső
@kereső: És ami várná őket, az az Eurázsiai Unio putyin vezetésével. A magyarokról el tudom képzelni, hogy kellő megdolgozás után erre szavaznak, de a lengyelek???- na ez kétséges.
simmering73
Exitet csak gazdaságilag stabil, igen erős ország tud túlélni. Végrehajtani lehet, de az, ezeknek a politikai kalandoroknak a halálát jelenti.
Jozefina
A lengyel kormány, vagyis csak a miniszterelnők (mert ott is ő a legnagyobb baj keverő) készülődhet az EU elhagysára, de még Lengyelország elhagyására is, ha lesz rá idelye, mert a langyelek nem akarnak kilépni az EU-ból és nem is fognak!!! El fogják zavarni a lengyel politikából a pártjával együtt!!! Nálunk ez egy kicsit lassúbb folyamat, mert a magyar jobban be van etetve!!!
Béla333
A mocskos maffia meg a Hunexit-re gyúr!
El kell őket zargatni Putyinékhoz, ha nem bírják elviselni az Uniót!
Hazaáruló szemét banda!
jesz
@sgl: Bolgár 50 éve kapta meg a diplomáját...sosem értem mit miért mond(még Bayer sem)
Csizmás Kond
Az uniós szabályokat meg lehet változtatni, de ehhez először módosítani kell az alapító szerződéseket, és csak utána jöhet egy teljesen új eljárás.
Tehát az ilyen jogállamiságról papoló uniós kismiskáknak fogalmuk sincs a politizáláshoz...ez olyan mint a déklára féle egyesült európai államok egységes minmálbére.
ómió
A Szovjetunió helyett nem akar Európai Uniót? Nem csodálom!
Gazella
@Csizmás Kond: te milyen szerződésekről beszélsz??!
EU? dagadék??
Egyik se fog szerződést módosítani!!
justhpeter
Engem az irány érdekel. Az az irány, amerre Orbán 133 bátor embere elkezdi a menekülést amikor a gazdaállatuk az első szót kiejti a hunxitról.
SystemError
Ezt a lengyelek nem fogják hagyni, tehát a lengyel maffia kormány is megmukott, mivel ez innentől meg a kormánynak egy kommunikációs zsákutca, ahogy nálunk is...:)
Egy korsó hideg barna
Hát akkor Isten veletek lengyelek!
Aki menni akar azt nem szabad tartóztatni.

Azt hiszem, ha ezt beterjesztik Varsóban, akkor az utca elsöpri a kormányt elnököstől mindenestől.
kokopelli
@Egy korsó hideg barna: .. a nyugaton dolgozó családok pedig hazamennek a következő választásra,és elsöprik
azokat akik a ki lépést "kivitelezték"!! Rögtön otthon is maradhatnak.,mert u.i. az EU-s munkaszerződések semmis-
sé válnak! /ad2... az országnak kell az "€" ugyanúy úgy, mint a szavazó is!
Nessy
@kokopelli: Arról nem beszélve, hogy nix vámúnió, útlevél nélküli kóricálás, támogatások. Gondolom, ebbe a plebsz is beleszólna egy kissé!
creativehun
@Shikari: Igazad is van..fasznak pofáznak bele a dolgainkba...örüljenek,hogy id etolhatják az euro milliárdokat ! Tudom..tudom..erre szokott az lenni a válasz,hogy bezzeg a nyugati cégek itt dolgoztatnak...speciel kíváncsi lennék vajon ha nem dolgoztatnának itt..hanem hirtelen minden nyugati cég elhúzna...mi lenne az országgal? Kiviszik a profitot..mondják sokan...baszki...az övék nem?? Ha én csinálok egy üzletet..amihez megvezsem a helyet..az infrastrukturáért fizetek..alkalmazok egy halom melóst akik után fizetek..és nyereségem keletkezik...akkor külön bebaszna ha nem tehetném azt vele ..adózás után amit én akarok. Mellesleg..Orbán már többször is pedzegette az Uniós kilépst...igaz burkoltan..de olvasni kell a sorok közt. Ha a tökét megszorongatják..márpedig remélem megszorongatják..akkor simán el bírom képzelni,hogy kitáncolt.
Lepényleső
Deák bár úgy vélekedett ; "A haza minden előtt!"! A visegrádi kettő; a hatalom minden előtt?
(Egyre mélyebben,egyre erőszakosabban,hogy abból kilépni becsületes ember ne tudjon?
Gazságuk társa lett a " 2/3",mely már régen nem annyi,de a hatalmat képtelenek elengedni?
Ezért ez ország igen nagyon nagy árat fog fizetni,miközben ezek valahol a lábukat fogják lógatni?)
evacica
Kíváncsi lennék, hogy mit fognak csinálni az EU pénze nélkül, főleg Orbán. A magyar gazdaság teljesen összeomlik az EU pénzek nélkül4 tiszta elmebeteg mind a 2 ember, Orbán ugrálhat összeveszhet mindenkivel, de tudomásul kellene vennie, hogy M.o. a nagy politikában annyit számít mint a tavalyi naptáron a légypiszok! Legfeljebb M.o. szúr ki!
creativehun
@Shikari: Nem tudom...tényleg nem tudom...de én azt látom és tapasztalom...ha lehetséges olyan forgatókönyv ,hogy kilépünk az EU-ból..azt a lakosság nagyon megszívja. :(
lusta
Nem eszik olyan forrón a kását. A lengyel kormány ellentétben a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunkkal és qurmányunkkal tart az emberek haragjától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.