Kevesebb mint 20 percet beszéltek a jogállami mechanizmusról és a magyar-lengyel vétóról Európa kormányfői a csütörtök esti videokonferencián, amelyet már a hagyományos brüsszeli csúcsok helyett tartanak.

Merkel kiállt a jogállamisági mechanizmus mellett

Angela Merkel német kancellár viszont utána újságíróknak válaszolva megvédte a mechanizmust, szerinte ez jó megoldás – írja a 24.hu.

Egyértelművé tettem, hogy szerintem jó és kiegyensúlyozott kompromisszumot találtunk a javaslattal

– mondta Merkel arra a javaslatra célozva, amelyet a bizottság, a tanács és a parlament trilógusa tárgyalt le. Ennek ellenére azt is elmondta, hogy továbbra is tárgyalni fognak Magyarországgal és Lengyelországgal, egyelőre nem keresnek más megoldást a költségvetési csomag és a mentőcsomag elfogadására.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/AFP/Odd Andersen

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Akkor is inkább lopni szeretnének, de becsületesen, az ország érdekeiért dolgozni NEM!
Mocskos Fidesz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Akkor is inkább lopni szeretnének, de becsületesen, az ország érdekeiért dolgozni NEM!
Mocskos Fidesz!
Jozefina
Az EU-nak ezt a két idiótát, már korábban sokkal szigorúbban kellett volna kezelni! A lengyet elfogják zavarni a lengyelek, mer azok nem olyan könnyen hagyják megvezetni őket!!!
kereső
Készül már a menekülő útvonal orbánnak.(nem tette hozzá Merkel, de ismét meg kell tanulni olvasni a sorok között). És mi az hogy nincs más megoldási javaslat?? Van- a hollandoknak,(Be-Ne-Lux államoknak) franciáknak, és van a magyar ellenzéki képviselőknek,és az ellenzéki pártoknak. Na de orbán a szent tehene Merkelnek, meg az EPP-nek. Azt hiszik, hogy ha nem orbán a miniszterelnök, akkor nem lehetnenének itt az autógyárak- nem lehetne összeszerelő üzem? Ki a franc hozta Magyarországra Mercedest? Nem a Gyurcsány-Bajnai tandem?
ómió
Szóval, a "Muttinak" nem sürgős a költségvetés! A szarban "tempózó" dél-európaiak meg addig csak "diétázzanak"!
Giovanni Alba
@ómió: Szóval, orbánnak nem sürgős a költségvetés! A szarban "tempózó" dél-európaiak meg addig csak "diétázzanak"!
ómió
@Giovanni Alba: Nem Orbán akar másokat kioktatni és "szankcionálni", fajgyökér, hanem "Mutti" kriptoefftársnőtök! Ezt a bolsi ellenző mögül nem látod, vagy csak az értelmezésgátlót adagoltad túl magadnak?
csak úgy....
@ómió: neked egyre kritikusabb az elmeállapotod.
csak úgy....
@Shikari: angéla most tele is rottyantotta a bugyeszt félelmében!:)
legalább használnád néha azt a buta tököt a nyakadon,akkor (talán) nem lennél annyira nevetséges,te "normális". :)
kereső
Ma végre tisztázta Deutsch Tamás a frankót! : A Fidesz megvédi Magyarországot a baloldali pártoktól ,hogy azok nehogy kiléptessék az országot az Európai Unióból !- még azt is mondta: a fidesz meg fogja akadályozni az unió szétverését.

Na mit jelent mindez a mi olvasatunkban???
Giovanni Alba
@ómió: Magyarország és Lengyelország népessége körülbelül 40 millió, rajtuk kívül az Unióban van még vagy 400 millió. Ki megy szembe a többség akaratával?
Giovanni Alba
@kereső: Tompika összekeverte a papírokat, ez a régebbi verzió volt
Eladott Ország
A jogállamiságot csak úgy lehet helyreállítani, ha a 2022-es választáson ezt a korrupt bűnöző bandát (maffiaállamot) leváltjuk, és a bűnözőket bíróság elé állítjuk. Nincs "B" változat!
csak úgy....
@kereső: "a fidesz meg fogja akadályozni az unió szétverését." különösen ez a mondat tetszett, persze csak ezek után : "Ne feledjék, Vaclav Havel már 2002-ben azt írta Orbán Viktorról: „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."
Eladott Ország
@sgl: ma, 11:12 ♦ Akkor az ellenzéket is el kell zavarni, csak elmegy megint egy ciklus. Az elmúlt harminc évet egyébként is dobhatjuk a kukába, amelyért az ellenzék is felelős!
Namely
@kereső: maga az Unió az, ami magában hordozza a fenti folyamatokat. Erről sajnos nem lehet így hatásosan eszmecserét folytatni, erre 3 órás beszélgetés is kevés lenne.

@ómió: egyetértek azzal, hogy nem Orbán oktat itt ki másokat, de pont az egyik legkorrektebb és legkonstruktívabb kommentelőt, @Giovanni Alba: -t nem kellene ilyen jelzőkkel illetni. Nem ért veled egyet, de ettől még nem kell sértegetni, ő sem tette.
Namely
@Eladott Ország: "A jogállamiságot csak úgy lehet helyreállítani, ha a 2022-es választáson ezt a korrupt bűnöző bandát (maffiaállamot) leváltjuk, és a bűnözőket bíróság elé állítjuk. Nincs "B" változat! "
Mármint most kire gondolsz? És ki váltaná le a korrupt politikusokat? Tudsz mondani olyan, nem svájci (!!!), politikust, amelyik nem korrupt?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
csak úgy....
@sgl: és ha a "terroristákat,túszejtöket" 2/3 al juttatja a parlamentbe egy birkacsorda ?
ittott
mint a hülyegyereket. JÓL VAN KISFIJJAM ÜLJ LE.
kereső
@Giovanni Alba: Igen a régebbi- hiszen 2010 óta ezen ügyködik . És egyre vehemensebb.
namihami
Csak aztán maradjon is ott. Ne kezdjen el ""néppártosodni"". Arról már sokszor láthattunk példát.
kereső
@csak úgy...: De annál nagyobb a szája.
ómió
@csak úgy...: Látom, ezt magadból vezetted le, de kár általánosítanod!
Csizmás Kond
...szóval találtak megoldást...miért nem arra találnak megoldást hogy a jogállamiság legyen mindenkinek egyértelmű és ne a pézelosztásról szoljon ?
ómió
@Giovanni Alba: Lengyelország és Magyarország népessége kb. 50 millió, de ez a populció nem úgy járult hozzá az uniós csatlakozáshoz - a csatlakozási szerződésben se találsz olyat, nem baj(?) - hogy tagállami kompetenciákban majd a "többség", a további 500 millió megmondja nekünk a kötelező tutit (ahogy előtte Moszkvából tették), amit aztán, ha nem teljesítesz - és ezért ők nem minősítenek "jogállaminak" - akkor ők simán lenyulhatják a nekünk alapszerződés szerint járó pénzeket! Ezt kriptoefftársilag - Gyuri gazdájuknak engedelmeskedve - szánják most ők kvázi "szerződéskiegészítésnek", amiből köszi, nem kérünk! Se mi, se a lengyelek nem olyan Unióba léptek be!
SystemError
@Csizmás Kond: Csak két országnak nem egyértelmű, történetesen annak a két országnak, akik ezzel visszaélnek. Tudod 27 tagország alkotja az EU-t és ebből kettő csinálja a műsor, akik történetesen lopnak és náciskodnak. Ezt így is lehet nézni. Amúgy mi nem egyértelmű, meséld el. A ködösítésed egyértelmű, amit folyamatosan művelsz. Legalább annyira látványos, mint a 27/2 arány..:) Orbán putriproli színvonala megbukott és mindenki átlátja már. Eddig sem volt ez túl bonyolult, csak egy jó érzésű ember nem tudta elhinni az EU-ban, hogy ez tényleg egy szarházi útonálló, de már elhiszik.
ómió
@Namely: Azért ne púderezd túl! Nem ez az első chatelésünk, a korábbiakban ő is "osztott" már "sértegetéseket", de akkor, mintha hallgattál volna.
Pipás
@Csizmás Kond: A jogállamiság elégé egyértelmű. A vezíred érdekeinek valószínűleg nem.
SystemError
Orbán lassan rájöhetne, hogy nélküle is megmarad az Audi gyár...:) Mármint Merkel bevédte párszor, de a tolvaj nácikat ő sem fog öngyilkos módon védeni a hazai politikában...
verőce21
Németország bebizonyította hogy nem szabad rábízni Európát. Nemcsak azért mert már 2X felégette, ...harmadszor is tönkre vágná.
Most éppen a lengyelek és magyarok kiéheztetését tervezik...sajnos a lengyelekkel már megtették anno!
verőce21
Miért állítható párhuzamba a "jogállamiság" a koncepciós perek alapját képező 46. évi hetes
Törvénycikkel?
Mert formálisan a kommunisták is az emberek érdekében alkották meg a Törvénycikket, gyakorlatilag azonban ők is, és a mai internacionalista politikai elit is eszközként használja...
SystemError
@verőce21: Mire jó ez a a propaganda? mit akartok eladni ezzel, Orbán bukása boríték. 27/2 tagállam, történetesen, akik lopnak és visszaélnek. A hazai fidesz proliknak lehet ezzel magyarázni, de főni akkor a Csillagban fog szopni. Mellesleg szerintem a második hullám végére pont a saját műveletlen, tahó szavazóbázisa fogja villára húzni ezt a tömeggyilkos, tolvaj náci tetűt:)
verőce21
@SystemError: Ne ragadtasd el magad!
Olyan vagy, mint Pelikán elvtárs: "az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell… ütni kell”.
SystemError
@verőce21: Ne ragadtasd el magad.:) Azért készülj, hogy Orbán lassan odalesz és akkor ki fogja fizetni a propi trollokat? :)
Csizmás Kond
@SystemError: A műsor az amit a merkelbanyáék beadnak a gyengébbeknek. A jogállam csak egy flancos fogalom és ezt ők is tudják de biztosak hogy az alulnevelt emberkéknek fogalmuk sincs róla. Amúgy ha valamit véghez akarnak vinni akkor azt kezdjék az elején és ne azután igazgassanak törvényeket meg akármit a kierőszakolt határozat után. Nem becsület az amit csinálnak hanem diktatorikus zsarolás ...egy kitagadott zsidó pénzéért.
Csizmás Kond
@Pipás: ja...kicsi ésszel hamar fel lehet fogni.
Pipás
@Csizmás Kond: Akkor neked sikerült? :)
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ja a zunió...és a zunió mit nevez jogállamiságnak ?...mert ahhoz hogy valamit meg tudjunk ítélni összehasonlítási alap kell, és mivel minden uniós államnak más és más jogrendje, alaptörvénye alkotmánya van ezért mi a lószarhoz igazítja a feltevéseit. ugatnak mint a koborkutyák várva a koncot a vén szartól.
SystemError
@Csizmás Kond: 13:35 Igazad van. Példát vehetnének a fideszről a korrekt eljárások terén...:) Ilyenkor sírtok mi, de ki fog titeket sajnálni 2 millió magyar zsidózó, cigányozó, buzizó faszparaszt szakmunkást leszámítva...Tudod statisztikailag ebből áll a fidesz:)
Csizmás Kond
@SystemError: Tőlem akár kinyalhatod a fideszt...semmi közöm hozzá,... és ami azt illeti az a faszparaszt aki másokat nevezget a hozzászólásában.
SystemError
@Csizmás Kond: Miért vetted magadra a faszparasztot, talán a zsidózásoddal van összefüggésben?:) Pedig nem rád gondoltam, de látom a te inged, a te önérzeted.. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.