Republikánus politikusok bírálták a Trump-kampányt a választási eredmények jogi úton történő vitatásáért.

Saját párttársai is bírálják Trumpot a választási eredmények vitatásáért
Fotó: Youtube

Benn Sasse nebraskai republikánus szenátor és Mitt Romney, Utah állam republikánus szenátora azt követően hozta nyilvánosságra közleményét, hogy csütörtök este Donald Trump amerikai elnök jogászai sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Rudy Giuliani, a jogászcsapat tagja Michigan államban történt "tömeges választási csalásról" beszélt.

"Dühöngő sajtókonferenciák rombolják a közbizalmat. Rudynak és barátainak nyilvánvalóan nem szabadna nyomást gyakorolniuk a választókra azért, hogy ne fogadják el az eredmények igazolását. A törvények és nem a tweetek országa vagyunk"

- fogalmazott közleményében Ben Sasse nebraskai szenátor.

Mitt Romney, Utah republikánus szenátora szerint a Trump-kampány tagjainak a választási tisztségviselőkre gyakorolt nyomásgyakorlása felér egy kísérlettel, amely "meg akarja fordítani a népakaratot". Közleményében Romney azt hangsúlyozta: "nehéz elképzelni rosszabb, kevésbé demokratikus lépéseket egy hivatalban lévő amerikai elnök részéről".

Csütörtök este a Republikánus Országos Bizottság (DNC, a párt vezető szerve) washingtoni központjában váratlanul sajtókonferenciát hívott össze Rudy Giuliani és Trump jogászcsapatának több tagja. A jogászok azt állították, hogy "egy Venezuelában gyökeredző összeesküvés révén" akarják elcsalni az amerikai választást.

Giuliani úgy vélekedett, hogy Detroitban, Atlantában, Milwaukee-ban, Philadelphiában és más amerikai nagyvárosokban, ahol demokrata párti városvezetők irányítanak, azért aratott nagy arányú győzelmet Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje, mert szerinte csaltak a választásokon. Giuliani bizonyítékot ugyan nem mutatott be, de kijelentette:

az amerikaiak "Donald Trumpot választották meg, nem Joe Bident választották meg".

Giuliani hozzátette: a csalásokat a jogászok majd a bíróságokon fogják bizonyítani.

Ben Sasse emlékeztetett arra, hogy például Michiganben a bíróságok elutasították a csalások miatt Trump jogászai által benyújtott kereseteket. "Trump elnök több mint százezer szavazattal veszített Michiganben, kampánya és szövetségesei vagy elveszítették, vagy visszavonták a pereket, mert képtelenek voltak bizonyítékokat bemutatni" – szögezte le a nebraskai politikus.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Hisztis trampli. Soha nem szabad gazdag valakit elnökké valasztani.
Egy hisztis elrontott személy ez a trampli
RonaGyuri
hát igen az amcsiknak még van reményük, hogy a republikánusok észhez térnek, nem mint nekünk =))
csak úgy....
a neje milena , már 4 éve a beiktatása elött-alatt hülyének nézte! :)
vitriol
Látva ezt az ellenszenves viselkedést ilyenkor nagyobb csalódás érheti saját szimpatizánsait, viszont az ellenzői elégtételként értékelhetik, hogy nem rá szavaztak!
ómió
Részben igazuk van. Ők "belátják", hogy ekkora csalások ellen nincs mit tenni. Még, ha felét "leperli" is, a másik felével is veszít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.