Joe Biden demokrata párti politikus az amerikai történelem legidősebb elnöke lehet – fogalmazott pénteken a CNN televízió annak kapcsán, hogy Biden pénteken töltötte be a 78. életévét.

Biden az amerikai történelem legidősebb elnöke lehet
Fotó: Facebook/Joe Biden

Amennyiben Bident iktatják be január 20-án, nyolc évvel idősebb lesz, mint Ronald Reagan, aki 1981-ben történt beiktatásakor 70 esztendős volt – hangoztatta a CNN

A televízió emlékeztetett arra is, hogy a demokraták alelnökjelöltje szintén történelmet ír majd: beiktatása esetén ő lesz az Egyesült Államok első női, dél-ázsiai és fekete bőrű felmenőkkel rendelkező alelnöke.

Egyes tagállamokban még nem történt meg a választási eredmények hitelesítése, részben a szavazatok újraszámlálása, részben a Donald Trump amerikai elnök jogászcsapata által indított perek miatt. Donald Trump a Fehér Házban fogadja a michigani republikánus törvényhozókat. Michigan az egyik tagállam, ahol az elnök jogászai kereseteket nyújtottak be.

Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője pénteki sajtókonferenciáján – amely az első volt a november 3-án tartott választások óta – közölte: az elnök azt szeretné, hogy minden vitatott voksot számoljanak újra.

Joe Biden egyébként pénteken Delaware-ban egyeztetett Nancy Pelosival, a képviselőház demokrata párti elnökével, akit a demokraták a héten megszavaztak e posztra a megújított törvényhozásban is, valamint Chuck Schumerrel, a demokraták szenátusi frakcióvezetőjével.

Közben pénteken több republikánus szenátor újságíróknak adott interjúban jelezte, hogy támogatni fogja Joe Biden leendő kormánytag-jelöltjeit. Így nyilatkozott Mitt Romney, Utah állam szenátora, Susan Collins, maine-i és Lisa Murkowski alaszkai szenátor is.

"Biden a megválasztott elnök, és minden elnöknek joga van a maga kabinetjéhez. A mi feladatunk, szerepünk annak biztosítása, hogy a politika fősodrában lévő jelölteket válasszon, jó, képzett és hiteles jelöltek. S ha ez így lesz, akkor bizonyosan együtt fogok működni vele" – fogalmazott Murkowski szenátor.

Lamar Alexander visszavonuló republikánus szenátor pénteken a Twitteren közleményt tett közzé, amelyben sürgette, hogy a Fehér Ház kezdje meg a nyugodt hatalomátadáshoz szükséges lépéseket.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Hát egy világvezető-hatalom főnökének lenni az dícséretes...de hogy 78 évesen? Attól tartok nem fogja bírni azt a terhet, amivel ez a tisztség jár. Vagy pont ebben reménykednek a háttérből irányítók?
Gazella
Legyen!!! A háta mögött álló csapat a lényeg!!! Ők írányitják az országot!
Jozefina
További jóegészséget kívánok neki. Remélem sikerül véfrehajtania, mindazt amit elképzelt!!! Hajrá USA!!! Már nagyon várom január 20-át, amikor végleg kirúgják trumpot a fehér házból!!!
ómió
Sőt! A legszenilebbje és a legjobban csalója is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.