Olyat illik leírni, hogy brownwashing? Channel 5 nevű brit csatorna történelmi sorozatot készít VIII. Henrik második feleségéről, Boleyn Annáról, akit a híres-hírhedt angol király azért fejeztetett le, mert akkoriban még nem igazán volt divat a válás intézménye. Egyes számú tény – A csatorna már meg is találta a megfelelő színésznőt a szerepre, aki nem más, mint Jodie Turner Smith, aki tehetséges, gyönyörű... és fekete.

Forrás: player.hu
Feltöltő: voltmárjobbis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Tudom, hogy amerikai film nem készülhet fekete - és ezt nem pejoratív értelemben mondom- szereplő nélkül, de ez a történelem meghamisítása.
karma1
Hat vegulis Juliat is eljatszhatja egy 80 eves kinai matrona? Na, ez azert mar tortenelemhamisitas, nem pedig szemelyi- meg alkotoi szabadsag, valljuk be... Ez mar a baromsag hatarat surolja
karma1
@Szeparepa2: Kedves, Arthur kiraly legendaja egy mese, es mint ilyen, eleg rugalmasan kezelheti az ilyen szereplo kerdest. De szerinted mennyire lenne hiteles, ha mondjuk Hofeherket alakitana egy feketeboru szineszno, meg ha akarmilyen gyonyoru is? VIII Henrik koraban ha valaki feketeboru volt, akkor az szolga volt, azt pedig megsem vette el egy kiraly?
Bar amennyire hulyek, most fogjak forgatni az elso noi James Bond filmet... Haaaat, ha toke van a menyasszonynak, akkor ertheto lesz a szereposztas... Valahogy a transznemueknek is elore kell torni...:)
karma1
@Szeparepa2: Igy igaz! Ezek az uj felfogasu alkotasok nem azt fogjak elerni, amit az alkotok szantak neki, hanem inkabb parodiaba fullad(hat). Ha egyaltalan meg valaki veszi a faradsagot es elmegy egy moziba. Inkabb a Netflix - azon meg minden szart el lehet adni - mar bocsanat a vulgaritasert.
Valoban nem er meg tobbet ez a tema...:o)))
vacsi
Mondjuk, VIII. Henrikről nincs nagy véleményem, de hogy egy néger nővel szóba állt volna - hát ennél még neki is több esze lehetett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.