Őrizetbe vették a Jehova Tanúi felekezet több vezetőjét Oroszország több mint húsz régiójában – közölte kedden az orosz Nyomozó Bizottság.

Az intézkedés oka, hogy a felekezet 2019 júniusában titokban irányítóközpontot hozott létre Moszkvában, valamint regionális csoportokat dacára annak, hogy az orosz legfelsőbb bíróság 2017-ben szélsőséges szervezetnek minősítette

Az őrizetbe vettek számát az SZK nem közölte, csak annyit, hogy a hatóságok húsz régióban tartottak házkutatást és állítottak elő gyanúsítottakat.

Az SZK szerint a hívők egy moszkvai lakásban titkos összejöveteleket tartottak, a felekezet kiadványait tanulmányozták, és megpróbáltak követőket toborozni a fővárosban és más régiókban.

Az ügyben szélsőséges szervezet tevékenységének szervezése címén indult eljárás, amiért tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Az elmúlt három év alatt a hatóságok a Jehova Tanúi többtucatnyi szervezetét számolták fel, az intézkedések gyakorlatilag az ország minden régióját érintették.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
@vacsi: most meg pláne , tudják mindenhol otthon vannak
simmering73
Itthon is van probléma éppen elég.
"A gyülekezeti vagyonból magánvagyon lett”, írta a Magyar Hang című hetilap az Átlátszóval közösen írt cikkében, amely miatt a Hit Gyülekezete sajtó-helyreigazítási pert indított, amelyet most másodfokon jogerősen is megnyert a Magyar Hang. Ez azt jelenti, hogy immár jogerős bírósági ítélet bizonyítja, hogy amit a Magyar Hang és az Átlátszó.hu megírt, az igaz, Németh Sándor “hazavitte” az ATV-t."
nepszava.us/jogeros-itelet-tamasztja-ala-hogy-nemeth-sandor-meglopta-sajat-gyulekezetet/
nezelodo
@simmering73: Naja, államilag elismert egyház lett, mert beígérte, ha nem kapja meg a státuszt, párttá alakulnak. Hát megkapta...
A jehovások pedig ezután itthon is elkezdhetnek aggódni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.