Ilyen a járványhelyzet Szerbiában.

Tovább durvul a koronavírus – Ebben az országban 60 év alatti a fertőzöttek nagy része

Szerbiában a legtöbb koronavírus-fertőzött 60 év alatti, és aggodalomra ad okot, hogy az utóbbi néhány napban sokkal többen kerültek kórházba, mint ahányan felgyógyultak a betegségből – jelentette ki Darija Kisic Tepavcevic, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagja a szerbiai közszolgálati televízió szombati beszámolója szerint.

A szakember közölte: ha mindenki maszkot viselne, valamint ügyelne a szükséges távolságtartásra, akkor más intézkedésekre nem is lenne szükség.

A regisztrált fertőzöttek száma szombatra Szerbiában 7780-nal 155 994-re, Koszovóban 704-gyel 37 732-re, Észak-Macedóniában 1093-mal 59 710-re, Montenegróban 520-szal 33 836-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 1179-cel 85 431-re emelkedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 57-tel 1423-ra, Koszovóban 12-vel 975-re, Észak-Macedóniában 28-cal 1658-ra, Montenegróban öttel 474-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 62-vel 2541-re nőtt.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Szeparepa2: Ez is igaz sajnos, de összességében 3 hónappal augusztus után már ne együk meg, hogy fokozatosan terjed az idősek felé a virus. Egyszerűen, csak a magatehetetlen, egyedülálló idősre úgy tekint Orbán a krumpliztatott borsodira, egyszerűen elcsalható szám...Miért őrizteti katonákkal a"számokat" úgy cserélgetve őket, hogy nekik se alakuljon ki még egy helyi kép se, míg ezek más országokban a nulladik perctől publikus, transzparens adatok...?!
division
@SystemError: A vírus továbbra is az idősekre és a sok alapbetegséggel küzdőkre igazán veszélyes, rájuk kell a legjobban vigyázni. Ezt maguk a idősek rokonai, gyerekei is megtehetik, visznek ételt, befizetik a csekkeket, stb., a veszélyeztetett meg marad otthon. Lényegében ehhez még kormány sem kell, ahogy ahhoz sem kellett volna, hogy legalább ezen a nyáron maradjon mindenki otthon a seggén, és ne akarjon most télen is síelni vagy üdülni, mert ezzel az a baj, hogy másokat is veszélybe sodornak, nem csak magukat. Sajnos az emberek képtelenek erre, és nagy árat fog ezért fizetni mindenki a közeljövőben. Nagy eséllyel március környékén áll le a vírus majd, de ahhoz, hogy takaréklángon működjön, az embereknek is úgy kell élniük az életüket, szóval állj amíg nem késő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.