Most már csírájában igyekszik elfojtani a tüntetéseket Belaruszban a karhatalom. Vasárnap országszerte legalább 250 embert vettek őrizetbe, többségüket akkor, amikor néhány fős csoportokban csak indultak volna a tüntetésre, hogy az országot 26 éve irányító elnök ellen tiltakozzanak, aki augusztus 9-én választási csalással ért el hatodszor is 80 százalék feletti győzelmet.

A belarusz karhatalom már csírájában elfojtja a tiltakozó megmozdulásokat

Lassan felőrli a négy hónapja tartó tüntetéssorozatot a belarusz karhatalom – írja a telex.hu.

A vasárnaponként tartott tüntetések létszáma egyre csökken, ahogy halványul az esélye annak, hogy a tüntetésekkel sikerült lemondatni Alekszandr Lukasenkót. Az országot 26 éve irányító elnök hatalma ugyanakkor nem áll biztos lábakon, ám ez leginkább azt valószínűsíti, hogy egy Moszkvának kedvező, irányított hatalomváltás következhet be. Lukasenko a héten már – nem először – jelezte, hogy az új alkotmány életbe léptetésével – amit Moszkva szorgalmaz – már nem fog indulni. Az új alkotmány kidolgozásának azonban még nincs menetrendje, az elnök hosszú időnyerésre játszik a Kremllel szemben, amellyel pénzügyi viták miatt mindig is ellentmondásos volt a viszonya, annak ellenére, hogy Belarusz Oroszország legszorosabb szövetségese.

Lukasenko alkupozícióját mindenképpen erősíti, ha a karhatalommal képes végleg visszaszorítani a tüntetéseket, amire úgy tűnik, minden esélye megvan.

(telex.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Addig nem is amig egy igazi tökösnek a hangját meg nem hallja a nép! Aki írányitani tudja a népet! Aki után elindul a nép! Ez vonatkozik az oroszra és a magyarra is!
Gauntlet
kaszára, kapára! más nem maradt ! .(
Pálinkás Pál
@Gazella: Így igaz ... amíg nem lesz egy karizmatikus vezető ellenzéki oldalon,addig csak a szócséplés megy ,és semmi nem fog változni...
ómió
Választást elcsalni, bizony, csak az USA-ban "píszí"! Sőt! "Tüntetésmentes"!
rokker33
@sgl: Bőven elég!Azt csinál amit akar és senki nem tud ellene mit tenni! Úgy mint a Fehérorosz diktátor ellen!
Lepényleső
A köztársaságot magánosították ahogy annak a közös pénzét,- s most az esti órákban megváltoztatták a nevét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.