Nagyon sokat bukik egy EP-képviselő, ha lemond a mandátumáról. A forint gyengülése miatt folyamatosan nő a fizetésük forintban kifejezett értéke, most 2,4 millió forint, de ehhez általános költségtérítés, napidíj is jár. Szájer József 16 havi fizetésének megfelelő juttatást is elveszthet.

Szájer súlyos tízmilliókat bukik európai politikai karrierjének végén, kénytelen megelégedni az 1,3 milliós nyugdíjjal

Az Mfor.hu kiszámolta, mekkora anyagi veszteség éri a szexbotrány mia  elbukott magyar politikust.

Egy EP-képviselő 

* nettó fizetésük 6962 euró, ami tavaly áprilisban még 2,1 millió forintot ért, most viszont már 2,4 millió forintot.

* a Parlament 323 euró összegű átalányjuttatást fizet a képviselőknek szállásköltségeik és kapcsolódó költségeik fedezésére minden olyan napra, amikor a képviselő Brüsszelben vagy Strasbourgban hivatalos munkát végez, feltéve, hogy aláírták a jelenléti ívet.

* a képviselők utazási költségeit is megtérítik.

* mandátumuk lejártával még a képviselők a fizetésükkel egyenértékű, átmeneti juttatásban részesülhetnek annyi hónapon át, ahány évig hivatalban voltak. Szájer József 16 évig volt hivatalban, tehát még 16 hónapig kapta volna a fizetését, ha kitöltötte volna a mandátumát 2024-ig, de neki most nem lejárt a mandátuma, hanem lemondott róla, így ezt a 38 millió forintot is elveszíthette.

* Ha ez még nem volna elég, akkor még a nyugdíj fronton is jelentős összegről kénytelen lemondani a fideszes politikus. Szájer esetében  a havi 1,6 millió forintos nyugdíj helyett havi 1,3 millió forintos nyugdíjat jelent majd.

(mfor.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Komka Péter

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Szerintem ezzel az erkölcsi bukással sokkal többet vesztett... a pénz meg csak pénz, ami könnyen jött, majd könnyen megy. Nevetségesnek tartom, hogy majd 300 eFt-ot "veszt" ezzel a nyugdiján... sok ember örülne, ha csak ez a különbség lenne a nyugdija...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Fogadni merek buziként sikeresebb lesz, mint képviselőként.
Sámannus
Szegény eresztyény. most csak ennyi pénzért kell nekije sok kokszos kürtőt kotorni subrikálni
Eladott Ország
@ómió:= @EladottOrszág: Lopunk csalunk segget nyalunk mert mi fideszhívők vagyunk.Goebbels hagyományait követik, a fasiszta propaganda nagykönyvéből tanultak. A békemenet is egy álcázott fasisztoid alakulat, ráadásul a CÖF nem más, mint állami, értsd közpénzen kitartott álcivil, valójában futószárra kötött habonyista osztag, lelki kútmérgezők, csahos gyülekezete. Bizniszegyesület, kifizetőhely vazallusoknak és pártkatonáknak. Kicsit olyan, mintha az ÁVH lenne újraélesztve, báránybőrbe bújtatva. Gyöngyöspatai romák kedvelik ezt ! Fideszes kultúrkamp …
uploads.disquscdn.com/images/8f2d4831aeb2e3a853951d102700c025ac8b53f58a02bc476c8090568a8d753c.jpg?w=600&h=398
Sámannus
Meg várhatná szépen mint más, míg eléri a korhatárt, ha már a rendvédelmieket kitúrták a korkedvezményből. Menjen el kubikosnak, vagy gátőrnek. Lehetne tűzoltó is vagy katona
ómió
@Eladott Ország: "Lopunk, csalunk, segget nyalunk"?! Na, már a régi efftársi "jelszót" is a Fideszre hazudnád, fajköcsög?! A lopás, csalás meg a bolsi tetünyáj részéről - veled együtt - a seggnyalás akkor "dübörgött" igazán, amikor 2010-re szétloptátok az államot és szétzsebeltétek a magyart! Dereng még, vagy agy nélkül ez nálad sosem ugrik be? Tudod, amikor a 2002-es 8000 milliárdos államadósságból 2010-re úgy csináltatok 22000 milliárdosat, hogy a növekmény 14000 milliárdból semmit nem vettetek, semmit nem építettetek és senki/semmit nem támogattatok! Na, akkor mentek a "lopunk, csalunk, segget nyalunk efftársi évadok", ha ez a téma érdekel! És te fasisztázol, szarkupac, akinek az "eszmei elei" vértócsákon át "építették a szocializmust" 100 millió áldozatot számlálva? És nem szakadt még rád a Lenin szobor, mocsadék? Látom, te is "különleges anyagból" (sokak szerint ez a szar!) vagy gyúrva, fajgörény, ami már fél siker lehet számodra a Lenin Díjadhoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.