A brüsszeli lap egy plaformra helyezte az angol írót, a náci diktátort és a legutóbbi időkig fideszes politikust. De csak az utóbbi a valódi közülük.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Egy brüsszeli lap, a liberális Politico Orbán Viktort a negyedik legbefolyásosabb emberként tartja számon. (A minap jelent meg a rangsor.)
Ez nem véletlen. Most is bebizonyította, hogy kiváló diplomata. Általában győzni szokott…
legott
@verőce21: Az, hogy valaki befolyásos, az nem azt jelenti hogy jó is (vagy jó értelembe véve).
A maga korában egy ideig Hitler volt a legbefolyásosabb ember a földön...
Vágod, szektatag?

Olyan, hogy jó szekta, olyan nincs!

"Szerintem a szekták egy érdekes téma. Az ezekről készült könyvek, filmek, újságcikkek tökéletesen bemutatják, hogyan építi ki saját hatalmát és teszi azt mindenhatóvá egy önmagát Istennek vagy Isten hírvivőjének kikiáltó guru, és milyen problémákkal küzdenek azok, akik ezekhez a szektákhoz csatlakoznak.

Sokszor ítélkezünk ezek felett az emberek felett. Pedig a történet egyszerű, és bárki belecsúszhat: kell egy manipulatív, karizmatikus személyiség, aki azt mondja és ígéri, amire vágyunk. Később kiderül, hogy hazudott, de addigra már azt is tudod, hogy mire képes, és azt is látod, hogy egy teljes csoport is van mögötte, te viszont egyedül vagy."

citromfacsaro.blog.hu/2015/07/11/5_szektas_film_amit_latnod_kell
verőce21
@legott: A mai demokratikus parlamentarizmusnak nem is az a célja, hogy a bölcsek gyülekezetét megteremtse, hanem sokkal inkább az, hogy egy sereg függési viszonyban lévő, szellemi senkit hozzon létre.

Annál könnyebb lesz azokat egy karizmatikus vezetőnek bizonyos irányba vezetni, minél nagyobb a gyülekezetben, az egyes személyek korlátoltsága.
Aki Én
@verőce21: orbánt külföldön, pont mint itthon, rühelli, megveti a többség. Nem is véletlen.
Még ha te lemész csúszó-mászó seggnyalóba is. Ezzel nem obánt emeld, hanem magadat alázod.
De abba ne hagyd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.