Szentpéterváron a héten rekordszámú beteget szállítottak kórházba a koronavírus miatt. Az ellátórendszer a katasztrófa határán áll.

Szentpétervár az összeomlás szélén

Fotó: Alexander Demianchuk\TASS – Getty Images

"A város szakintézményeire rendkívüli nyomás nehezedik" – írta Dmitrij Liszovec, az orosz nagyváros egészségügyi bizottságának elnöke a VKontaktye közösségi portálon.

A héten komoly növekedés volt tapasztalható a kórházba utalások számában. Mi több, történelmi rekord született a felvételek számában a fertőzöttek számára átalakított kórházakban: 5785 embert vettek fel. Ez 6,1 százalékos növekedés az előző héthez képest – mondta a tisztségviselő.

Liszovec szerint a kórházi szolgálatra nehezedő nyomás rendkívüli és példátlan.

Oroszország „északi fővárosában” az átlagosnál súlyosabb helyzet miatt a téli ünnepek idejére szigorú korlátozásokat vezettek be. A vendéglátóipari egységek december 25. és 29., valamint január 4. és 10. között csak reggel hattól este hétig tarthatnak nyitva, a december 30. és január 3. közötti időszakban egyáltalán nem fogadhatnak vendéget és csak kiszállítással foglalkozhatnak.

Index

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Szentpéterváron nem lesz összeomlás..az oroszok megoldják...ha másként nem, hát katonaorvosokkal...az ott nem lehet gond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.