A gyakori kalóztámadások miatt az Angolától Szenegálig elnyúló Guineai-öböl jelenleg a világ legveszélyesebb térsége a hajók számára.

Másfél hét alatt harmadszor támadták meg kalózok ugyanazt a máltai zászló alatt közlekedő tankhajót a Guineai-öbölben – jelentette kedd reggel a tengeri hajózás biztonságával foglalkozó Dryad Global portál.

A kalózok Nigéria partjaitól mintegy 260 kilométerre délnyugatra rohamozták meg kedd reggel a máltai zászló alatt hajózó, egy athéni cég tulajdonában lévő New Ranger hajót, amely a kameruni Doualából tartott a togói Loméba.

Az incidens részletei nem ismertek.

Másfél hét leforgása alatt ez már a harmadik támadás a folyékony vegyi anyagokat szállító hajó ellen a Guineai-öbölben. A tengeri rablók december 5-én és 6-án is felkapaszkodtak a hajó fedélzetére. A legénység tagjai egy biztonsági helyiségben zárták el magukat, így nem tudták őket túszul ejteni.

A gyakori kalóztámadások miatt az Angolától Szenegálig elnyúló, közel 2,35 millió négyzetkilométeres Guineai-öböl jelenleg a világ legveszélyesebb térsége a hajók számára. Az idén eddig 131 matrózt ejtettek túszul a kalózok 25 támadás során.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.