A pápa szerint a mai emberek "jóságban analfabéták". A járványügyi korlátozások miatt a hétezer hívőt befogadni képes bazilikában csak mintegy kétszázan vehettek részt a misén, közöttük ötven egyházi személy. A hívőket egymástól legalább egyméteres távolságra ültették: az egyik padsorban két, a következőben egy ember foglalhatott helyet. Volt közöttük gyermekes család, szerzetesnővér és vatikáni dolgozó is. Egyedül a kórus tagjai nem viseltek maszkot. A szertartást Olaszországban és a világ számos részén televízión és interneten keresztül sugározta a Vatikán.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Őszentsége majdnem fején találta a szöget

de legalább is – Orbán szokásos olvasásértési gondjai ismeretében – magyarázat néhány dologra

Az az igazság, hogy „A pápa szerint a mai emberek "jóságban analfabéták"” is erősen ideszólónak tűnik, bér nem csak a tisztesség legalább ilyen mértékben hibádzik. Azonban Ferenc pápa, a majdnem teljesen üres, Szent Péter-bazilikában bemutatott misén ennél még jobban kalappolót is mondott: „minden ember, akit a mai világban is selejtnek tartanak, Isten fiának számít.”!
Ami ránk a mi szemünkfényére sokat elmagyaráz, pl. a szenteskedés eluralkodását rajta. Csak ahogy szokta most is egy kissé, na jó alapvető mértékben, ezt is félreértelmezte.
Az ember-szerűség, akiről már szinte az egész világ tudja, hogy selejt azzal hülyíti magát és a birkáit, hogy isten közvetlen leszármazottja, de legalább is örököse! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.