Stagnál a betegek száma.

Koronavírus: a szomszédban még mindig durva a helyzet

A kevesebb tesztelés miatt kevesebb új napi koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a hétvégén Horvátországban és Szlovéniában ugyan, de nem csökkent a kórházi kezelésre szoruló, és az intenzív osztályon kezelt betegek száma – derült ki a válságstábok hétfői jelentéseiből.

Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint vasárnap 517-tel 115 315-re nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 30 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 2595-re emelkedett. A Covid-19-betegek közül 1221-en vannak kórházban, 207-en intenzív osztályon.

Az országban hétfőn újra kinyithattak a piacok, a trafikok és a fodrászszalonok, január 5-ig azonban a kormány meghosszabbította a mozikra és a kulturális intézményekre vonatkozó nyitvatartási tilalmat, valamint a vallási szertartások korlátozását. Az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták változatlanul nyitva tartanak.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt 24 órában 316 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte a 205 246-ot. Szombaton 68 beteg halt bele a fertőzés szövődményeibe, a járvány halálos áldozatainak száma 3739-re emelkedett. Kórházban 2720 beteget ápolnak, közülük 256-an vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.