Az éjjel folyamán Görögországban is rengett a föld.

A 168ora.hu a horvát 24sata.hr cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy szerda reggel újabb három földrengés volt Horvátországban, a keddi 6,3-as erősségű után, amely Petrinja városának központjában okozott pusztítást. A keddi földrengés eddig hét ember halálát okozta a Telex cikke szerint.

Reggel újabb négy földrengés volt Horvátországban, Magyarországon is lehetett érezni

Romos épület Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,3 erősségű földrengés volt Közép-Horvátországban

Fotó, címlapkép: MTI/AP

Az első rengés a Richter-skála szerint 4,9-es erősségű volt, ez 6:15-kor következett be, a következő 6:26-kor "érkezett" (ez 4,8-as erősségű volt a portál cikke szerint), a harmadikat pedig három perccel később lehetett érezni (az 3,9-es erősségű volt). 

Az első rengés epicentruma Sziszek (Sisak) és Petrinja közelében volt. 

A rengéseket Magyarország déli részén is lehetett érezni, a 168ora.hu baranyai olvasói jelezték a lapnak, hogy érzékelték a földrengést. A Jutarnji List szerint a rengéseket Szlovéniában is érezni lehetett.

Az EMSC (European-Mediterranean Seismological Centre) honlapja szerint hajnali fél három után egy kisebb (2,6-os magnitúdóú) és egy nagyobb (4,4-es erősségű) földrengés rázta meg Görögországot Pátrától 28-30 kilométerre északkeletre.

A honlap szerint 8:13-kor a horvátországi Velika Gorica településtől (amely Zágráb közelében található) 20 kilométerre délre is volt egy újabb, negyedik földrengés, amelynek az erőssége 1,9-es volt.

Frissítés: újabb rengések történtek

Az EMSC honlapja szerint a reggeli 8:13-as rengés után több újabb történt: 8:24-kor Petrinjától nem messze egy 2,7-es erősségű, 8:29-kor Velika goricától nem messze egy 1,4-es erősségű, majd 8:41-kor ugyancsak Velika Goricától nem messze egy 1,9-es erősségű földrengés történt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr Beviz Elek
Vajon az Etna december 22-i kitörése befolyásolhatta ezt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.