Francia állampolgárságot kér Boris Johnson brit kormányfő apja, hogy kapcsolatban maradhasson az Európai Unióval. A lánya is tett erre utalást.

Francia állampolgárságot kérnek Boris Johnson családtagjai

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Stanley Johnson egy francia rádióban beszélt erről csütörtökön, amikor véget ér a brit EU-tagság megszűnése után életbe lépett átmeneti időszak. Az RTL rádióadónak nyilatkozva Johnson elmomndta: nem kérdés, hogy francia-e, hiszen az anyja Franciaországban született, a nagymamája teljesen francia volt, akárcsak a nagypapája. „Számomra ez annyit jelent, hogy azt kérem, ami amúgy is vagyok, és ennek nagyon is örülök" – idézett az interjúból a The Guardian.

Stanley Johnson volt az egyik első brüsszeli brit tisztségviselő, az Európai Parlament tagja. A brit EU-tagságról szóló 2016-os népszavazás idejéig Brexit-ellenes volt, de aztán hátat fordított régi elveinek, írja róla az MTI. Fia 2019 júliusa óta miniszterelnökként irányítja az Egyesült Királyság kilépését az unióból.

„Mindig is európai leszek, ez biztos. Nem mondhatják az angoloknak, hogy ‘maguk nem európaiak’. Európa mindig is több lesz, mint a közös piac, több, mint az Európai Unió" – érvelt. Lánya, Rachel Johnson is utalt arra, hogy kérelmezi a francia állampolgárságot. „Ez jó hír, francia is lehetek" – jelentette ki.

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Távozásának napján tizenegy hónapos átmeneti időszak kezdődött azzal a céllal, hogy legyen idő a megállapodásra a majdani kétoldalú viszonyrendszer feltételeiről, mindenekelőtt egy szabadkereskedelmi egyezményről. A megállapodást szinte az utolsó pillanatban sikerült elérniük a feleknek, erről bővebben itt írtunk.

Telex

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Nyírfa: Marha jó barátok,ha összejössz velük! Amennyiben idősebb vagy náluk,úgy még a tisztelet is kijár neked!
Azt hittem ,hogy eldobom magam,amikor a "Ramadán" (sokfelé "Ramazán") végének reggelén odajöttek hozzám,
megfogták a jobb kezemet,és meghajolva a homlokukhoz emelték.Azután kiderült,hogy minden általuk tisztelt idősebb
férfinek az kijár! A fiatallabbak egyszerűen "Jozef babá"-nak szólítottak a tegeződés ellenére is! Érdekes volt,de meg-
szoktam! Még néha ittunk is egy kis erőset ("Raki),"amire azt mondták:"Allah messzire van,és nem is akarja látni"!
Nyírfa
@kokopelli: Örömmel olvastam. A barátság számomra az első helyen álló érték, ez határoz meg minden kapcsolatomat. Ha nem építhetek fel barátságot azzal, akivel pedig szívesen tenném, akkor inkább maradok korrekt kívülálló, de nem fordítok hátat.
kokopelli
@Nyírfa: Sajnos az egykori Angyalföldi barátok mind elmentek!A kérdéseimre mindíg u.a.-t a választ kaptam:
" a magyar egészségügy oltárán,de nem önként, áldozták fel magukat! (:-()
Nyírfa
@kokopelli: Szomorú. A gyászélmény akkor is jelentkezik, ha a közvetlen kapcsolat már nem él vagy szakadozik.
Az pedig dühítő is, ha valaki az egészségügy hibájából távozik.
Magyarországon ma erős és kiterjedt ez az érzelem.

A barátság - nem a haverok vagy a jó ismerősök, kedvelt kollégák sorára gondolok - felemel. Nekem a saját nememmel nem sikerült maradandót létrehozni, kivéve talán az anyósomat, a férfiakkal mindig jobb, értékesebb kapcsolatot tudtam ápolni. Biztosan nem véletlen, hogy fiaim vannak. :)
kokopelli
@Nyírfa: mi is hárman voltunk,és fiúk!A négy 180cm fölötti férfit a 155 magas "anyunk" úgy irányította,hogy csak
jóval később jöttük rá a turpisságaira!
Nyírfa
@kokopelli: A női fortélyok! :) Hát, én nem élek vele, talán, illetve valószínűleg ezért sincs barátném. A fiúk édesapja értékelte, hogy "nyitott könyv" vagyok, kiszámítható, stabil, játszmamentes. Remélem, a fiúk is , hiszen, ha igaz, hogy a párválasztásban az édesanya bizonyos fokig minta a fiúgyerek számára, akkor ők is egyenes leányzót választanak maguk mellé. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.