Nem tartja helyesnek az autóipar állami támogatását a koronavírus-válság miatt az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann.

"Nem helyeslem az autóipar további támogatását" – fogalmazott az Audi vezérigazgatója a Süddeutsche Zeitung lapnak adott interjúban.

Csodálatos nyilatkozatot tett az Audi vezérigazgatója: Ne nekünk adjon az állam pénzt, hanem azoknak, akik tényleg csődbe mennek!

"A koronavírus-válság megfosztott bennünket teljesen a nyereségünktől. Oké, rendben van. De ezt szinte minden vállalatunk – a gyártókat és a beszállítókat is beleértve – túl fogja élni" – mondta.

Nem így viszont a vendéglátóiparban és a rendezvényszervezők esetében, ahol nagyon sok cég végleg kénytelen lesz lehúzni a rolót.

"Ez nagyon bánt engem. Ez egyszerűen tragédia. Az, hogy mi elveszítjük forgalmunk tíz százalékát, az nem tragédia. Túltesszük magunkat rajta és minden megy tovább a régiben."

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Nyírfa: (21:18) Tudja a csuti géniusz,hogy mi az a munka? Nem elméletből,és a disznóvágást kihagyva? Abban
azért igaza lehet,hogy melóval soha nem lett volna "milliárdos"! Már a "mama" is eltanulta tőle!! Lassan az utódok is
felzárkóznak!?
Namely
A címnek ismét igen kevés köze van a cikk tartalmához.

Kedves firkász,
Tudom, hogy azért választottad ezt a címet, hogy meglegyen az orbáni asszociáció, de azért nem ártana "kicsit" a földön maradni.
:D
Namely
@csipetke: nem bukott az önkormányzatoknál, nem tudtad?
Az autóiparnak meg azért ad pénzt, mert rengeteg beszállítójuk van, és itthon tartják pl a mérnököket, technológiát. A magadfajta persze szeret mindenre köpködni, ami a másik oldalon van, de akkor megkérdezhetem, hogy milyen jogon kéred számon Orbánon, ha esetleg ugyanezt teszi?
Ja, az más.

@Giovanni Alba: "A bukás után, csakúgy mint Trump, minden lehetséges, és minden aljas módon tiltakozni, ellenzékben obstruálni fog. "
Meg mint a demokraták 2016-ban? Ja, persze, ők csak elnézték, hogy a blm, antifa városokat gyújtson fel, stb. Az mindjárt más.
"Foggal-körömmel fog kapaszkodni"
Mint 2002-ben? Akkor is lángba borult minden, ugye? Lehetnél egy kicsit korrektebb is.
"ő sérthetetlen, a pénze és a befolyása megmarad. "
Mint mindenkinek a politikai porondon. Hány olyan politikust tudsz mondani, akit felelősségre vontak?

"Első lépésként az új parlamentnek ki kell jelentenie, hogy az alkotmányellenes törvényeket törölni kell (ez vonatkozik az úgynevezett alaptörvényre is), a hihetetlen módon szerzett vagyonokat zár alá venni a vagyonosodási vizsgálat lezárultáig. Az egyértelműen párt által kinevezettek megbízatását azonnal visszavonni. Csak azért nem írtam felmentést, mert gyors tárgyalás után, hatalommal való visszaélés miatti elítélésük lenne kívánatos."
Nos semmi baj, egyetértek, de ezt ki fogja megtenni? Azok, akik ugyanezt csinálták 1994-98 és 2002-2010 (mszp=dk)? Akik még nem is parlamenti pártként nem tartják be a törvényeket (momentum, és Schiffer András utáni lmp)? Vagy a jóbik, akik úgy váltogatják a véleményüket, mint már az alsót?
Ennyire nem lehetsz naiv.
Vagy vonatkozzon csak a Fidesz-közeli emberekre?
Minden más csaló, tolvaj, gengszter mehet?
Akkor rendben, vágyakozzatok csak ezután, de mérget ne vegyél rá.
Íme egy realista verzió:
Ha a Fidesz veszít, minden vagyonuk megmarad, Orbán 4 évig röhög az moslék szerencsétlenkedésein, és '26-ban 4/5-e lesz.
Giovanni Alba
@Namely: Tehát azt mondod, a jelenlegi "vezetés" ocsmány és szemét módon azt fogja vallani, amit az előző bukásuk után, hogy minél rosszabb az országnak, nekik annál jobb? Hogyan is "viselkedtek" ellenzékben? Azt csinálták, amivel a mostani ellenzéket vádolják (hamisan), ott tettek keresztbe a kormánynak, ahol csak tudtak. Szerinted ez a nép érdekében való munkálkodás?
"Ha a Fidesz veszít, minden vagyonuk megmarad, Orbán 4 évig röhög az moslék szerencsétlenkedésein"
Egészen pontosan ezt játssza most Budapest vezetésével. Már a látszatra sem adva, elvon minden forrást, amit csak lehet, de újabb megoldandó feladatokat sóz a nyakába, miközben a sakál vokál csak azt vonyítja, Karácsony alkalmatlan.
Ha igazad van, és ténylegesen ezt fogják tenni (erősen sanszos) akkor az a legnyilvánvalóbb hazaárulás.
Tudod, a nagyvilágban azért megesnek fura dolgok, olyasmi, ami itthon elképzelhetetlen. Most mondott le a kanadai pénzügyminiszter egy eltitkolt karibi nyaralás miatt. Nálunk ezerszer súlyosabb esetekben is csak a vállrángatás megy, vagy pedig a visszamutogatás, mintha az bármire is felmentést adhatna.
Egyébként pedig undorítóan szemét dolog az ország választópolgárainak egy részét mosléknak nevezni. Nem ég a bőr a pofádon ilyenkor? Vagy csak fogalmad sincsen, mit is firkálsz ide?
Borulj össze a bajer nevű zsocával, aki szerint a nem a fideszre szavazók menjenek innen. Te normálisnak tartod azt a felfogást, miszerint egy önjelölt megmondóember saját kénye-kedve szerint szelektál adófizető állampolgárok között?
Namely
@Giovanni Alba: "Egyébként pedig undorítóan szemét dolog az ország választópolgárainak egy részét mosléknak nevezni. Nem ég a bőr a pofádon ilyenkor? Vagy csak fogalmad sincsen, mit is firkálsz ide?"
1. A moslék az az ellenzékinek nevezett hatalmi "szövetség" neve, nem kellene összekeverni a szavazóikkal.
2. A szóhasználatod eddig kulturált volt, talán folytassuk onnan (épp a napokban kritizáltad ezt egy másik kommentelő esetében, tudod, kettős mérce).
"Azt csinálták, amivel a mostani ellenzéket vádolják (hamisan), ott tettek keresztbe a kormánynak, ahol csak tudtak. Szerinted ez a nép érdekében való munkálkodás? "
A kérdés az, hogy mi az, amit ők tettek, amivel keresztbe tettek anno?
De inkább nézzük meg, mit írtál korábban: arra utaltál, hogy nem fogják átadni a hatalmat, ha pedig igen, akkor nem hagynak kormányozni.
2002-től pedig nem volt kormányzás. Ez nem Orbán bűne, hanem azoké, akiknek kormányozni kellett volna. Hogy ők ott tettek be ahol tudtak? A világon mindenütt ezt csinálja az ellenzék, és érdekes, hogy senki nem nevezi ezért hazaárulónak a brit munkáspártot vagy az SNP-t.
És persze gyurcsótányt, jakabpetit, stb sem, pedig ők is ezt teszik.
Ahogyan Tarlós alatt is tették a Fővárosi Közgyűlésben.
De persze ha nem a ti lovatok teszi, ez hazaárulás. Ha a ti lovatok, akkor ez jogos tiltakozás.
Nem kettős mérce ez?
Giovanni Alba
@Namely: Valamit nagyon nem értesz. Nem éppen az országgyűlés elnöke nevezte az ellenzéket hazaárulóknak? Nem éppen a kormányfő jelentette ki, hogy nincs is szükség az ellenzékre? Melyik demokratikus államban merészelne ilyet mondani egy miniszterelnök? Az ellenzék törvényjavaslatokat tesz, véleményeket fogalmaz meg, egy normális helyen a törvénytervezeteket megtárgyalják, ha kell, módosítják, mert a parlamenti ellenzék is a választópolgárokat képviseli, és ha nekik kifogásuk van egy törvénytervezet ellen, akkor azt nem lehet negligálni azzal, hogy most ők gáncsoskodnak. A fidesz ellenzékben látványosan kivonult a parlamenti viták idején, a felszólalásokat figyelembe sem vették akkor sem, amikor -mint most is- hatalmon voltak. Miféle dolog az, hogy az ország házában egy képviselő kérdésére azt veti oda vigyorogva a megkérdezett, hogy boldog karácsonyt? És a hívek tapsolnak szégyenkezés helyett. Neked ez helyénvalónak tűnik?
Tudod mit tett viktorod meg a többi nagyon bátor az egyik látványos kivonulásuk alkalmával? Előszedték a kabát alól a szerszámokat, és nekiláttak a kordonokat elbontani, mert a mentelmi joguk mögé bújtak. Ők voltak a stramm gyerekek, meg most is, amikor a kolostor előtt néhány újságíró kérdezősködésétől bemajrézva jöttek a törvény derék őrei, akik kihúzták a szalagkordont. Mit tett volna most a regnáló nagyon bátor, ha a renitensek szépen átlépik ezt? Ha ő bont kordont, az véleménynyilvánítás, ha felelni kellene, az már mértéktelen zaklatás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.