Őrizetbe vették a pakisztáni hatóságok Lahórban a 2008-as mumbai vérengzés elkövetéséért felelősnek tartott Laskar-e-Tajba nevű terrorszervezet operatív vezetőjét – közölte szombaton a pakisztáni terrorelhárítás.

Zákiur Rehman Lahvit terrorizmus finanszírozásának vádjával vették őrizetbe, és terrorizmusellenes bíróság fog felette ítéletet mondani.

Az indiai hatóságok szerint a Laskar-e-Tajba követte el 2008-ban azt az összehangolt terrortámadást, amelyben több helyszínen több mint 160 embert öltek meg fegyveresek Mumbaiban. A támadás után Lahvit is őrizetbe vették, de bizonyíték hiányában akkor szabadon engedték. A férfit az ENSZ is nemzetközi terroristaként tartja számon.

Elkaptak egy terroristát, 160 ember értelmetlen haláláért felelhet

Tavaly a Laskar-e-Tajba alapítóját, Hafiz Szajídot öt és fél év börtönre ítélte egy lahóri bíróság terrorizmus finanszírozása miatt. Pakisztán októberben februárig kapott haladékot a pénzügyek tisztaságáért felelős nemzetközi akciócsoporttól, hogy megfékezze az országban a terrorizmus finanszírozását, máskülönben szankciókkal kell szembenéznie.

A Laskar-e-Tajba iszlamista terrorszervezet a vitatott hovatartozású Kasmírban is aktív, és diplomáciai feszültséget is okozott Újdelhi és Iszlámábád között az, hogy India szerint a szervezetet a pakisztáni titkosszolgálat is támogatja.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Elkapták a terroristát, aki a 2008-as 160 halálesetért felel?

És? Majd a többiek kiszabadítják újabb halottak árán...

...nem lenne egyszerűbb, olcsóbb, hátravinni, tarkónlőni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.