Súlyos gazdasági következményeket és csődhullámot vár a második járványvédelmi zárlattól Németországban a DIW gazdaságkutató intézet elnöke.

"Minél tovább tart a zárlat, annál több vállalat kerül lehetőségei határára és annál több lesz kénytelen csődöt jelenteni" – mondta Marcel Fratzscher, a berlini DIW (Deutschen Instituts für Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet elnöke az Augsburger Allgemeine lapnak adott interjúban.

Ne legyen igazuk – nagyon súlyos jóslatot tett egy német elemzőintézet

Véleménye szerint a második zárlatnak súlyosabb következményei lesznek a vártnál.

"A kérdés nem az, hogy lesz-e csődhullám, hanem, hogy mikor" – fogalmazott. Hozzátéve, hogy a csődök miatt a munkanélküliség is növekedni fog.

Elmondása szerint "a munkaerőpiaci helyzet kedvezőtlenebb annál, amit a statisztikák mutatnak". Tavaly ugyanis közel 600 ezer társadalombiztosítási járulékot fizető alkalmazott veszítette el az állását.

Ehhez jön még mintegy 850 ezer kisegítő (mini-job) foglalkoztatott, akik sem munkanélküli segélyre, sem részmunkaidős foglalkoztatási támogatásra nem tarthatnak igényt. Nagy veszteség érte emellett a mintegy két és fél millió önálló dolgozót is.

(MTI)

(Fotó: pexels.com)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@magyar1: ...te féleszű !Itt nem a migrikről szól a zene,hanem a pandemia által okozott gazdasági kiesésről!
...menj vissza a kórházba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@teuton57: te is tudhatod,hogy Bajorország akármelyik kisvárosának egyes újsággal foglalkozó üzleteiből akármalyik
lapot megrendelheted akár visszamenőleg is! Ahol én laktam,ott egy utazási iroda,foglalkozott,az újsággal, az írószere-
adással,a postai csomagok átvételvel..és még a lotóval is! (;-))
teuton57
@kokopelli: Ez igy van, de semmi köze ahhoz, hogy milyen ujsag az AZ. Bar regonalis lap, többet adnak el belöle tenylegesen maganembereknek, mint talan az összes KESMA-lapbol. A vezetö politikusok, közgazdaszok, gazdasagi-penzügyi vezetök nem csak nagyobb laopknak nyilatkoznak (Die Zeit, Frankfurter Allgemeine, etc.), hanem a regionalisoknak is, mert a videki lakossag alt. a regionalisokra fizet elö, a varosi ertelmiseg mast olvas. A Bild meg a köznepnek valo Fastfood, bar az informacioforrasai nagyon jok, de zsurnalisztikailag nulla nivo.
teuton57
@kokopelli: Ja, meg 1 megjegyzes: A nemet penzügyminiszter 1000 millard euros gazdasagi segelycsomagot inditott, nem közmunkaprogrammot 50ezres fizetessel! Ez MO lakossagahoz viszonyitva (10%) 36000 milliard forint kellene legyen a fidesztöl! Milyen programm indult Lölö megtamogatasan kivül?
Sámannus
itthon Matolcsi a forint gyengítéssel kifolyatja a magáncégeihez a forintocskát és elslisszolnak vele.
kokopelli
@teuton57: Természetesen nem ,de olyan kaliberű helyi lap mint az "A.Z",az NSZK-ban hetente ill. havonta/hetente tucatszámra jelenik meg Garmisch-tól Flensburg-ig!!
Szalay Miklós
Amit a gazdasági válságokról tudni kell:

egyvilag.hu/temakep/099.shtml

+ Egy összefoglaló a gazdasági növekedésről (és fejlődésről):

egyvilag.hu/temakep/097.shtml

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.