Trump újabb videóüzenetet tett közzé a Fehér Ház csatornáin. Elítélte az erőszakot, az impeachmentről viszont nem beszélt.

Ismételten elítélte a washingtoni Capitoliumnál kitört erőszakot Donald Trump amerikai elnök szerdán este közzétett videóüzenetében, amelyben azonban nem tett említést az ellene lázadás szításának vádjával megindult hivatali felmentési eljárásról (impeachment).

Trump a január 6-i eseményekre összpontosított beszédében.

Szeretném nagyon világosan kifejezni magam, egyértelműen elítélem az erőszakot, amelynek a múlt héten lehettünk tanúi. Az erőszaknak és vandalizmusnak semmi keresnivalója sem országunkban, sem mozgalmunkban

– hangoztatta a leköszönő elnök, akinek hivatali ideje Joe Biden megválasztott elnök január 20-i beiktatásával jár le.

Trump közölte azt is, hogy utasította a szövetségi ügynökségeket, hogy "minden szükséges eszközt felhasználva fenntartsák a rendet Washingtonban" az elkövetkező egy hétben.

Donald Trump: egyértelműen elítélem az erőszakot

Az amerikai képviselőház szerdán megszavazta a republikánus párti elnök felmentését célzó eljárás megindítását lázadás szításának vádjával a Capitolium ostroma miatt.

Az eljárás most a szenátus elé kerül, amely legkorábban a jövő héten szavazhat az ügyben. A végső szót ugyanis a felsőház mondja ki, amely csak kétharmados többséggel mozdíthatja el Trumpot.

Január 6-án este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a kongresszus épületéhez. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ő is olyan, mint kis vezérünk??!! Mást csinál és mást mond. A saját hibáját soha nem ismerné el. Szerencse, hogy neki valóban meg vannak számlálva a napjai.!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Nem baj, Donald! Azért az efftársak még rád hazudják!
verőce21
Amúgy mindent elmond az esetről hogy a tömeget buzditó Texasi szenátor Ted Cruz is, amikor jöttek az emberek elmenekült.
Vajon miért? Hisz ő hivta oda a tüntetőket, az Ő emberei voltak...
csak úgy....
@verőce21: akkor ted cruz is egy (eszetlenül) bátor republikánus szenátor lehet! azért nem varrnák mindent az ö nyakába mert a donald is kitett magáért...

@verőce21: te egy politikai szépítö és ferdítö müvész? :)
Aki Én
Ez az IQ bajnok @verőce IQ 21: olyan okos, és tele van információval. Ha valamit nem tudsz, ne félj megkérdezni. Mindenhol ott van, mindent lát, mindent ért.
Van, hogy összezavarja a propaganda, de akkor gyorsan egyenesbe kerül a köztévén.
verőce21
"A végső szót... a felsőház mondja ki, amely csak kétharmados többséggel mozdíthatja el Trumpot." - Esélyük nincs elmozdítani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.