Emmanuel Macron francia államfőnek kapóra jött, hogy Donald Trump amerikai elnök visszavonta Európától az USA támogatását, ugyanis független, az USA-val és Kínával pariban lévő EU-t akar. A washingtoni hatalomváltás után nehezebb dolga lesz meggyőzni erről a németeket, akik szorosabb viszonyt akarnak az Újvilággal.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Macron nagy terve egy szuverén, autonóm Európa megteremtése lenne azzal a felkiáltással, hogy az európaiaknak nem kell beilleszkedniük a kialakulóban lévő kínai-amerikai rivalizálásba. Nem kell arra csökkenteniük ambícióikat, hogy megfeleljenek a két óriás elvárásainak vagy egyensúlyozzanak köztük, hanem a saját játékukat kell játszaniuk.
RonaGyuri
@RonaGyuri: bocs rosszat másoltam be:
Egy igazán releváns megállapítás,

FT: „Emmanuel Macron’s France is a post-imperial power in search of a role”

Emmanuel Macron francia államfő politikáját elemzi cikkében Philip Stephens, a Financial Times publicistája. Többek között kifejti, hogy „Macron nagy terve egy szuverén, autonóm Európa megteremtése lenne azzal a felkiáltással, hogy az európaiaknak nem kell beilleszkedniük a kialakulóban lévő kínai-amerikai rivalizálásba. Nem kell arra csökkenteniük ambícióikat, hogy megfeleljenek a két óriás elvárásainak vagy egyensúlyozzanak köztük, hanem a saját játékukat kell játszaniuk.”
Amiben lássuk be van bőven ráció.
Azonban ennél érdekesebb mondat is van a cikkben: „Kína viselkedése egyértelmű, keresik az EU leggyengébb láncszemeit, hogy az oszd meg uralkodj elvének jegyében a kezükben tartsák Európát.”
Semmi kétség, hogy a leggyengébb láncszem szerepre önként jelentkezik Orbánia. Bár az az igazság, hogy – ahogy erre Putyin is kezd rádöbbenni – a kézbentartáshoz egyre kevesebb!!! =))
Jozefina
Igen a kínaiak megtalálták a leggyrngébb lácszemet orbán személyében!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.