Ukrajnában egyelőre nem lassult számottevően a koronavírus-járvány terjedése, vasárnapra is csaknem hatezer új fertőzöttet jegyeztek fel, és ismét több mint kétezren kerültek kórházba.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 5990 új esettel 1 millió 160 ezer 682-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 113 áldozattal, 20 ezer 802-re. Eddig 865 ezer 960-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint nyolcezer-hétszázan, az aktív betegek száma így csaknem háromezerrel, 273 ezer 920-ra csökkent.

A legtöbb új beteget, csaknem nyolcszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel, velük együtt Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 123 ezret, az elhunytaké 15-tel, 2190-re nőtt.

Koronavírus elleni védőoltást fizetés ellenében Ukrajnában legkorábban az év második felében kaphatnak azok, akik nem tartoznak a különösen veszélyeztetettek közé

- közölte az UNIAN hírügynökség szerint Jevhenyija Kravcsuk, az ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezető-helyettese, miután tárgyalt Makszim Sztepanov egészségügyi miniszterrel.

A képviselőnő szavaiból az derült ki, hogy előreláthatóan Ukrajnában az oltás 700 hrivnya, azaz mintegy 7500 forint körüli összegbe fog kerülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.