Ötvenhét évesen hunyt el szívinfarktusban az Edmond de Rothschild Holding SA bankcsoport igazgatóságának elnöke pénteken Pregnyben, a család svájci, Genf kantonban lévő otthonában írta meg az Index.

Benjamin de Rothschild az európai banki világban csaknem 300 éve tevékeny család leszármazottja, 1997 óta irányította az apja által 1953-ban alapított és a nevét viselő csoportot.

A főleg privátbanki szolgáltatásokra és vagyonkezelésre szakosodott, genfi székhelyű Edmond de Rothschild Csoport saját közlése szerint 173 milliárd svájci frank (57 909 milliárd forint) összvagyont kezel. Benjamin de Rothschild nettó magánvagyonát a Forbes üzleti magazin másfél milliárd dollárra (447,5 milliárd forint) becsülte.

A cégcsoport közleménye szerint az elhunyt 

víziókkal rendelkező üzletember volt, szüntelenül fáradozott az örökség megváltoztatásán és modernizálásán a családi értékekkel összhangban.

A bankvezér szenvedélyei közé tartozott a pénzügy, a vitorlázás, az autók és a jó borok. Emberbaráti tevékenységet is folytatott az Adolphe de Rothschild Alapítványi Kórház révén.

Forrás:Index
Kép:EuroNews

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ugyanazok voltak a szenvedélyei, mint nekem, vagy nekem is ugyanazok... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.