Haszonként bányász rekedhetett a föld alatt egy héttel ezelőtt, amikor robbanás történt egy kínai aranybányában – írja a BBC-re hivatkozva a telex.hu.

A robbanás, amely megrongálta a még épülő bánya kijáratát és kommunikációs rendszerét is, január 10-én történt a Husán-bányánál a kelet-kínai Santung tartományban, Jentaj közelében.

A bányászok közül tizenketten hét nappal a robbanás után tudtak üzenetet küldeni egy keskeny aknán keresztül az értük küldött mentőegységnek. Az aknán leengedett kötelet lentről meghúzták, innen tudták először a mentőegységek, hogy vannak lent emberek. Ezután ételt, gyógyszert, papírt és ceruzát küldtek a lyukba.

A aknából visszakapott feljegyzés szerint a 12 biztosan életben maradt ember a bánya középső részében van. Azt, hogy a robbanás után eltűnt további 10 bányásszal mi történhetett, egyelőre nem lehet tudni.

(telex.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
Szerencsétlenek ! Remélem sikerül őket megmenteni ?!
durbincs
@kula: @kula: ala @kula: ? @namihami:= @silber13: = @Málna: = @Gauntlet: = @Szeparepa2: ? mert maguk Diannisták mind ?@Qqberci: @sgl: @csak húgy...: -os ? maguk persze elpucoltak idejébe ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.