A laptop a Capitolium ostrom során tűnt el. Az FBI ügynökei egy 22 éves nőt keresnek miatta.

Állítólag az orosz hírszerzésnek akarta eladni sikertelenül Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata párti házelnöke a Capitolium ostroma során ellopott laptopját a zavargások egyik fiatal résztvevője

– közölte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Az FBI helyi idő szerint vasárnap este nyilvánosságra került vádindítványában

kezdeményezte a 22 éves pennsylvaniai Riley June Williams őrizetbe vételét garázdaság és az amerikai törvényhozás épületébe történt erőszakos behatolás miatt. Ugyanakkor tolvajlás nem szerepel a vádpontok között.

Az orosz hírszerzésnek akarták eladni Nancy Pelosi ellopott laptopját

A gyanúsított jelenlegi tartózkodási helye nem ismert, feltehetőleg szökésben van. A fiatal nő a Capitolium január 6-i ostroma során készült több felvételen is látható Pelosi irodájának közelében.

Az FBI egy szemtanúra hivatkozva úgy tudja,

a gyanúsított a házelnök laptopját egy oroszországi barátjának akarta elküldeni, aki aztán a készüléket az orosz Külső Hírszerző Szolgálatnak (SZVR) adta volna el, de mindez ismeretlen okból kudarcot vallott. A szemtanú állítása szerint a laptop még a nő birtokában van, vagy már megsemmisítette.

Január 6-án este Donald Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az amerikai elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a kongresszus épületéhez, ahol Joe Biden demokrata párti megválasztott elnökre leadott szavazatok elektori hitelesítése zajlott. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja.

Cikk- és címlapkép. AFP

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
trump a felelés mindenért. Őt is keményen számon kell kérmi a lázításárt és a Capitolium megrohanására bizdításért!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Félre értés ne essék, nálunk a nagy-nagy hazaffyak a fideSS oldalán vannak, és orbánisták.
Jozefina
trump a felelés mindenért. Őt is keményen számon kell kérmi a lázításárt és a Capitolium megrohanására bizdításért!!!
Eladott Ország
A Capitolium ostroma lényegében egy puccs-kísérlet volt, bárhogy is próbálják tagadni az abban résztvevők. Az, hogy sikertelen volt, már egy más kérdés. Na most, ha valóban elcsalták volna a választásokat és több millió amerikai szavazata tűnt volna el, amire válaszul az elégedetlen tömegek megrohamozzák a Capitolium épületét, akkor talán nem lepődtünk volna meg ennyire. Sőt, akkor vélhetően nem tekintették volna terroristáknak az oda beözönlőket. Forradalomról akkor lehet ugyanis beszélni, amikor a nép elégedetlen részének többsége egy igazságtalanság hatására a hangját hallatja. Ez lehet békés és agresszív. A Capitolium esetében ilyenről viszont nem beszélhetünk, hiszen az oda behatoló tömegnek semmiféle oka nem volt az ostromra. A választások elcsalására abszolút semmiféle bizonyíték nem létezik. Az egy Trump által mondogatott álhír, amit a fanatikus rajongói egyszerűen elhittek. És elhiszem én, hogy vannak több millióan, akik ebben hisznek is, de ettől még nem lesz igaz.
Ez már elment, ez is menni fog...
scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/137261433_1032339277245979_7734758400122494401_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ePrp-vYqlv4AX9M4Rl0&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=0cce989e5f36663973a941199d5670e5&oe=60206FA3
csak úgy....
a csacsi csaj csücsülni fog, mert ez hazaárulás .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.