Elég komoly botrányok tépázták meg a kínai oltásgyártás hírnevét az elmúlt pár évben. Most a termékeik hatásossága lényegesen kevésbé igazolt, mint a nyugati versenytársaiké. Az első gyártó a pekingi Sinovac Biotech termékét (CoronaVac) 78 százalékos hatékonyságúnak reklámozta eredetileg a kínai tesztek alapján. Csakhogy más országokban is elkezdték a nagymintás teszteket, és Brazíliában 50,4 százalékos hatékonyságúnak mérték. Az WHO ajánlását alig meghaladó eredmény bejelentését háromszor el is halasztotta a brazil tesztelő szervezet, a titoktartási szerződésekre hivatkozva.

Forrás: szabadeuropa.hu
Feltöltő: ibn Said
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ibn Said
EU-s engedély nélküli szert ne adjanak be
"Elérhetővé kell tenni minél hamarabb a vakcina klinikai megfontolásait, mellékhatásait, biztonsági előírásait és tartalmát. (pl. milyen adjuvánssal hozzák forgalomba). Ezek nélkül, azt gondolom, hogy még ha megfelelő hatékonyságot is biztosít az oltóanyag, ez a vakcina érthető módon csak bizonytalanságot és félelmet generál, amelyek nem írhatják felül az emberek egészségét és biztonságát. Bizalommal kell lennünk a tudomány és a független nemzetközi szervezetek felé. Én nem javaslom olyan vakcina beadását, amelyet nem hagyott jóvá az Európai Gyógyszerügynökség" - mondta nemrég a kínai termékről Boros Gábor, a versenytárs BioNTech biológusa."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.