Több orosz városban tüntetőket vettek őrizetbe az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus támogatására szombaton megszervezett tüntetéseken.

A politikai megmozdulások elleni hatósági fellépés megfigyelésére szakosodott OVD-Info szerint moszkvai idő szerint kora délutánra 330 embert állítottak elő. A Mihail Hodorkovszkij emigráns orosz ellenzéki politikus által finanszírozott MBH Media szerint Moszkvában 60, Szentpéterváron több mint 50 embert szállítottak el. A hatóságok szerint iratellenőrzés történik.

Több orosz városban Navalnij mellett tüntetőket vettek őrizetbe

Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

A Meduza ellenzéki hírportál szerint a többtucatnyi városra kiterjedő megmozdulásokban több tízezren vesznek részt. A Távol-Keleten elkezdődött tüntetések Szibéria és az Ural településeit, majd Moszkvát és Szentpétervárt is elérték.

Az Eho Moszkvi rádió helyszíni jelentése szerint Moszkva belvárosában, a Puskin téren több ezren gyűltek össze, és Szentpéterváron is ezrek próbálnak bejutni a Szenátus térre. Több helyen a mobilinternet lelassulására panaszkodtak a tüntetők, a szolgáltatók szerint azonban csak helyi túlterheltségről lehet szó.

A hatóságok már a szombati tüntetéseket megelőzően őrizetbe vettek ismert ellenzékieket, nem engedélyezett tüntetések szervezése vagy fiatalkorúak felbujtása címén. Közülük többeket előzetes letartóztatásba helyeztek vagy megbírságoltak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Úgy mint Belarus-ban a tüntetők, itt is levegőznek egy kicsit ebben a dögunalom vírushelyzetben..., szerintem van aki nem is tudja miért ez a nagy felhajtás...azt hiszi buli van...

Putyin közben úszott vagy száz kört...köszöni jól van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.