Kalózok támadtak egy török teherszállító hajóra a nyugat-afrikai partoknál szombaton, egy tengerészt megöltek, tizenöt társukat elrabolták – írta az MTI.

A török tengerészeti igazgatóság közlése szerint a tengerészek először bezárkóztak egy biztonságos helyre, ahová a kalózoknak hat óra után sikerült behatolniuk. A harcban a M/V Mozart nevű hajó egyik tengerésze, egy azerbajdzsáni matróz meghalt. A személyzet többi tagja török volt.

A hajón maradt a sérült kapitány és a legénység még egy tagja, miután a kalózok a túszokkal együtt leléptek. A teherszállító irányítási rendszereit megrongálták a kalózok, de a navigációs rendszer arra alkalmas, hogy a hajó kikötőbe fusson

– írta az al-Dzsazíra. A török elnök személyesen beszélt a kapitánnyal. Recep Tayyip Erdogan ígéretet tett az elrabolt legénység felkutatására.

A libériai zászló alatt hajózó M/V Mozart a nigériai Lagosból tartott a Dél-afrikai Köztársaságban fekvő Fokvárosba, amikor szombaton a Guineai-öbölben 100 tengeri mérföldnyire Sao Tomé és Principe partjaitól megtámadták és elrabolták.

2019-ben már ért török hajót hasonló támadás. Az elrabolt legénység egy hónap múlva szabadult ki, vélhetően váltságdíj fejében, bár az ilyen ügyleteket hivatalosan sosem ismerik el az érintettek, tartva attól, hogy ez újabb túszejtő akcióra bátoríthatja a kalózokat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Törököket nem sajnálom, majd jól el seggrepacsiznak ott allahozva a magukfajuta szomáli bűnöző elmebeteg ősemberekkel, amíg jön értük erdopapa... sokal kényesebb kérdés, hogy tele volt-e pakolva a hajó vagy sem... és ha igen, kinek a tulajdona, terméke és áruja, ami rajta volt..? Mert ha török, azt is leszarom, de abszolút nem biztos hogy csak török cuccok vannak rajta... egy ilyen hajó több milliárd dollár értékű árut szállít sok esetben... fejlett országok, jobbról-balról egy-egy rombolóval kisérnek át ilyen környékeken ilyen hajót... egyébként elég szánalmas, hogy kavarnak a felségjelzésekkel... ez most ugyebár Libériai... vajon miért is? HÁT NYILVÁN A VÁM MIATT! A kedvencem, amikor orosz teherhajó pl sao tome-i címerű, meg USA teherhajó és akkor vietnami pl... görög uszáj panamai jelzéssel... stb stb tehát olyan banánköztársaságok, ill lefizethető szegény korrupt országok nevére írják, ahol a legkevesebb költség van... holott, ha egy ekkora, kb 400 méter hosszú teherhajót telepakolsz fullra, akkor a nyereség több 10 millió dollár egy úton, amit a szállítmányozásért kifizetnek összesen a megbízók... de nem elég, még annak a költségeiből is le kell faragni, mert jaj, ha a nagyfőnök tulaj a kisfiának nem tudja az 1200 lóerős Bugattit megvenni apu, csak az olcsóbb 1000 lóerőst (csak 200 ezer dollárért 230k usd helyett), akkor az a világvége...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.