Bernie Sanders vermonti szenátor Seth Meyers talkshowműsorában reagált arra, hogy mémmé vált egy őt ábrázoló fotó – írja a Vanity Fair nyomán a Telex.

A kép Joe Biden amerikai elnök szerdai beiktatásán készült, és kétségtelenül erős mémalapanyag. Sanders egy korábban már mémesedett kabátban ül egyedül és nem túl vidáman, színes, kötött kesztyűi viszont feldobják az összképet. Az egész kompozícióban benne van valahogy 2020 rémessége és 2021 reményei, memetikailag pedig a peckesen sétáló Leonardo DiCapriótól az ikeás majomig terjedő skálán nagyjából a szomorú Keanu Reeves mellé sorolható. 

Végre reagált Bernie Sanders a róla készült mémekre

A internet népművészei pár órán belül 2021 egyik legvirálisabb tartalmává tették az ülő szenátort azzal, hogy bemásolták különféle filmjelenetekbe és történelmi fotókba (egy válogatást mi is közöltünk korábban). A 79 éves Sanders figyelmét természetesen nem kerülte el a digitális hírnév, de jól vette a mémszereplést: csak nevetett, amikor Meyers szóba hozta a témát, illetve megmutatta neki azt a képet, amin a Szex és New York szereplői közé fotosopolta valaki (Samantha helyére).

Végre reagált Bernie Sanders a róla készült mémekre

A szenátor elmondta, hogy amikor a kép készült, igazából nem történt semmi különös a beiktatáson:

Csak ültem ott, próbáltam nem fázni és figyelni arra, ami történik éppen

Meyers azt is megkérdezte, mi volt abban a borítékban, amit Sanders a beiktatáson szorongatott (más fotókon látszott, nem a mémesedett képen), de a szenátor ezt nem árulta el.

Szigorúan titkos

– közölte, ami lehetett vicc is akár.

Végre reagált Bernie Sanders a róla készült mémekre

Az interjú nagy része egyébként inkább komoly volt, Sanders elmondta például, hogy könnyek szöktek a szemébe, ahogy az új elnök felesküdött – a régi pedig távozott.

Végre reagált Bernie Sanders a róla készült mémekre

Forrás:Telex

 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.