Aggasztónak nevezte hétfőn az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az arról szóló híreket, hogy több mint háromezer embert vettek őrizetbe Oroszországban a hétvégén az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus támogatására tartott tüntetések nyomán.

Josep Borrell az európai uniós országok külügyminisztereinek egynapos brüsszeli találkozójára érkezve hangsúlyozta, hogy mélyrehatóan fognak foglalkozni az oroszországi eseményekkel.

Emellett fontos téma lesz a Törökországgal fennálló kapcsolatok áttekintése, valamint annak megtárgyalása is, hogy az Európai Unió miként akar erős együttműködést kialakítani az új amerikai kormánnyal

- közölte.

Kiemelte továbbá a megbeszélést a jövőbeni együttműködésről az unión kívüli országgá vált Egyesült Királysággal. Mint mondta, ennek középpontjában a külpolitika, a védelem és a biztonság területei állnak.

Borrell végezetül rendkívül fontosnak nevezte a koronavírus-járvány EU-n kívüli országokat érintő terjedésének és az ennek nyomán kialakult helyzetnek, valamint az északkelet-afrikai régióban, különösen az Etiópiában zajló eseményeknek az áttekintését.

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfői tanácsülésükön az említett témák mellett megvitatják a koronavírus elleni oltóanyagok megosztására vonatkozó uniós stratégiát, a bosznia-hercegovinai migrációs helyzetet, továbbá a Törökországgal, Egyiptommal, az északkelet-afrikai országokkal, az Öböl menti térséggel, Hongkonggal és Venezuelával kapcsolatos legújabb fejleményeket.

Motegi Tosimicu japán külügyminiszter várhatóan – videóösszeköttetésben – csatlakozik az üléshez, hogy egyeztetést folytasson Japán indiai-csendes-óceáni térséggel kapcsolatos jövőképéről és Ázsia regionális biztonságáról.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A fidesz-szekta már megmondta, hogy Putyinnak igaza van, jól teszi. Külföldi ráhatások történnek, ő csak megvédi népét. Ennyi.
...ahogy az lenni szokott. Mindig más a felelős, mindig az idegenek.
Nyírfa
Nézzétek, milyen értelmes , rokonszenvet kiváltó arca , tekintete van Josep Borrellnek.

hu.wikipedia.org/wiki/Josep_Borrell

Komoly problémákra komoly emberektől várok megoldási javaslatokat. Borrrel úr komoly embernek tűnik.
Gazella
@sgl: tudhatnád, hogy a magyar mjndig is mulya nép volt. Kell egy vezér ak8nek a hangjára megmodulna a nép, nos pont ez a vezér sehol nem található.
Namely
"Emellett fontos téma lesz a Törökországgal fennálló kapcsolatok áttekintése, valamint annak megtárgyalása is, hogy az Európai Unió miként akar erős együttműködést kialakítani az új amerikai kormánnyal"
zoom:
"miként akar"
:D
Mintha lenne önálló akarata és érdekérvényesítő képessége az Uniónak :D

Oroszország:
persze-persze csúnya Putyin, de azért honnan jön a gáz? :D annyira azért nem utálják, hogy azt mondják, hogy köszi, nem kell :D

"Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfői tanácsülésükön az említett témák mellett megvitatják a koronavírus elleni oltóanyagok megosztására vonatkozó uniós stratégiát, a bosznia-hercegovinai migrációs helyzetet, továbbá a Törökországgal, Egyiptommal, az északkelet-afrikai országokkal, az Öböl menti térséggel, Hongkonggal és Venezuelával kapcsolatos legújabb fejleményeket."
Nincs is közös statatégia :D
Törökország? Már elnézést, de Erdogan úgy szopatja őket, ahogy akarja (pontosabban, ahogyan az amerikaiak parancsolják).
Egyiptom? Volt egy rossz szavuk, amelyik tettekben nyilvánult meg? :D Ne feledjük, katonai diktatúra, de akkor most nem kellene az EU "demokrata" sznobjainak azonnal szakítani velük?
Öböl-menti? Az USA által támogatott terrorista monarchiák, diktatúrák, akik természetesen megint csak a legjobb viszonyban vannak a nagy, demokrata Unióval, amely természetesen elvek mentén politizál :D Az elv pedig, hogy az USA parancsára fúj Irán, hajrá Szaúd-Arábia :D
Hong Kong: :D a tetves kínaiak akár vérfürdőt is rendezhetnek, az Unió nem tesz semmit.
Venezuela: Amerika játszótere, az Unió NEM globális hatalom, tehát lehet beszélni róla, de annyi hatása lesz, hogy röhögnek egyet a Pentagonban, és az usa majd megparancsolja, hogy mi lesz a vége.
Persze csak addig, amíg az USA egyáltalán parancsolni tud. Az új, kínai pénzzel által támogatott "vezetője" és csicska sleppje szélsebesen viszi őket a történelem szemétdombja felé.
Lepényleső
Aggasztónak nevezhető itt már több mint tíz éve uralkodik,- az oroszoknál pedig már lassan a bicska nyílik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.