A volt elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás február 9-én kezdődik.

Megkezdődik a Trump elleni szenátusi vádeljárás

Eljuttatták az amerikai képviselőház illetékesei a Donald Trump ellen indított impeachment dokumentumait a szenátusnak, amely dönthet a volt elnök felelősségre vonásáról – írja az MTI. Az eljárást várhatóan Patrick Leahy (a képen) vermonti független szenátor vezeti majd. Az eljárás hasonlít majd egy bírósági tárgyalásra.

A képviselőház vádat emel, a vádról a szenátus tárgyal, majd dönt, az megalapozott-e. Donald Trump ellen a demokrata képviselők és több republikánus szavazatával lázadás szítása miatt emeltek vádat, a Capitolium megtámadása előtti beszéde miatt, amely után hívei megrohamozták a törvényhozás épületét. A támadásban többen életüket vesztették, köztük egy rendőr is.

A vádeljárás tárgyalása február 9-én kezdődik. Ha a szenátus elítéli, Donald Trump elveszíti a volt elnökként neki járó juttatásokat, és soha többé nem indulhat újra elnökválasztáson. Ehhez legalább 17 republikánus szenátornak is támogatnia kellene elítélését, mert a felsóházban a demokratáknak nincs meg ehhez a kellő többségük.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A csalás után jöhet a ráhazudósdi!
kokopelli
Végre még a saját párttársai is le fogják ß@rni a "szemetet"! Ahhoz túl jellemtelen,hogy bevallja mit csinált,
ahhoz meg túl hülye,hogy elképzelje a vereséget,holott már veszített is! Nála IQ=féltégla!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.