Szerbiában a nagy érdeklődés miatt korlátozni kellett a kínai oltásért jelentkezők számát.

A szerb kormány keddtől megszüntette a lehetőséget, hogy bárki soron kívül beadathassa magának a kínai Sinopharm cég koronavírus elleni oltását, miután az utóbbi néhány napban a rendkívüli érdeklődés miatt óriási sorállás és többórás várakozás alakult ki a szerbiai oltópontokon.

A szerb kormány két hete tette lehetővé, hogy interneten regisztráljanak a szerb állampolgárok, és kiválasszák, melyik vakcinát szeretnék felvenni. A regisztráltak ezt követően értesítést kapnak arról, hogy hol és mikor vehetik fel az előre megjelölt védőoltást.

Mivel időközben a Sinopharm szérumából több mint egymillió adag érkezett az országba, a hatóságok közölték, hogy aki a kínai védőoltást választaná, az soron kívül is megkapja az oltást.

Az érdeklődés azonban óriási volt, ezért – hogy senkinek ne kelljen órákig sorban állnia az oltásra várva – ezt a lehetőséget keddtől megszüntetik.

Szerbiában jelenleg az orosz Szputnyik V, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a kínai Sinopharm oltóanyaga érhető el, az érdeklődők viszont az erre a célra létrehozott internetes oldalon az amerikai Moderna és a brit-svéd AstraZeneca oltóanyagát is választhatják, a belgrádi vezetés tervei szerint ugyanis ezeket is engedélyeznék az országban.

Eddig több mint 276 ezren vették fel valamelyik védőoltást a hétmilliós Szerbiában.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma keddre Szerbiában 1523-mal 385 126-ra, Koszovóban 311-gyel 58 399-re, Észak-Macedóniában 63-mal 90 730-ra, Montenegróban 381-gyel 58 697-re, Bosznia-Hercegovinában pedig százzal 120 145-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 19-cel 3905-re, Koszovóban tízzel 1466-ra, Észak-Macedóniában hattal 2791-re, Montenegróban kettővel 770-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 17-tel 4526-ra nőtt.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@NKF: Szelektiven emlékezel...,,nem baj.Utána nézhetnél,,hogy hol,,mikor,,,és főleg (!!) KIKKEL kapcsolatban mondta ezt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@simmering73: 13.20: Kell is. Ebben is magas a ""lélegeztetőgép-százalék"". És még az is csak a fidiótáknak van hitelesen KImagyarázva.
durbincs
@Szeparepa2: "RÉGI MONDÁS, BÖLCS MONDÁS... AKI FOLYTON BUZIZIK, AZ BIZONY MAGA IS BUZI... XD"...
mondja maga 50IQ-s az általánost bukott bányás Buzi-Madár ? @Szeparepa2: =@csak húgy...:-os ? = @solidedge: ?+++csilletársak :: @simmering73: = @csipetke: = @Nessy: = @Peller Anikó: = @Sámannus: = @human: = @Qqberci:? @Yoda69: = @Aki Én: = @silber13:= @karma1: a bibircsókos Krogya = @bakcsubakka: = @sgl: = @Dr.Doktorovics:?@Sámannus: =@namihami: =@vitriol:= @Clavigo: = @kereső: ?
ómió
Akkor az ő ellenzékük kevésbé alja, mint a miénk!
durbincs
@sgl: mert maga ott lent 50IQ-val a setét bányába ? a nyúlfarknyi eszivel ? má 1 csudaszámba-menő bányazseni ? mint @Sámannus: = @Szeparepa2:= @Lepényleső: ? nevű bánya-organikus ?
cikicakk55
Ezt tudják a Szerbek is? Esetleh itt is csak tolmácshiba van? Minden esetre ha igaz a hír( de szerintem a Szerbek sem hülyék) akkor totál át lettek vágva. Egy másik cikkben az van,hogy a Szerbek vállalják,hogy tesztelik a vakcinát az érdekünkben. Ezt maga a csuti mondta ki a fenséges szájával. Minden esetre őszinte részvétem a Szerbeknek. Gondolom ott már kötelezővé tették és ezért az az állítólagos nagy tolongás. Az enyémet is vihetik nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok