Egy texasi szövetségi bíró kedden ideiglenesen blokkolta Joe Biden amerikai elnök döntését, amely száz napra leállította volna egyes bevándorlók kitoloncolását az országból. A Biden-adminisztráció várhatóan fellebbezni fog a döntés ellen.

Drew Tipton – akit Donald Trump előző amerikai elnök nevezett ki – egy úgynevezett visszatartó végzést adott ki, amely 14 napra országos szinten blokkolja az elnöki utasítást. A szövetségi bíró szerint a Biden-adminisztráció nem adott konkrét, észszerű indokolást a kitoloncolások leállítására.

Az amerikai elnök még a kampánya során megígérte, hogy ha megválasztják, száz napos moratóriumot vezet be a kitoloncolásokra. Miután Joe Biden hivatalba lépett, az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) egyik vezető tisztviselője feljegyzést adott ki, amelyben elrendelték bizonyos kitoloncolások szüneteltetését. Az indoklásban az állt, hogy a minisztérium így jobban tudja kezelni azokat a kihívásokat, amelyeket a világjárvány okoz az Egyesült Államok és Mexikó határán.

A texasi főügyész azzal érvelt, hogy a moratórium sérti a szövetségi törvényeket, valamint a belbiztonsági minisztérium és Texas állam közötti megállapodást. Ken Paxton azt mondta: a megállapodás előírja, hogy a DHS-nek konzultálnia kell Texasszal és más államokkal, mielőtt bármilyen intézkedést hoz bevándorlás-ügyben.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: Már USA szakértő is vagy, nem csak gőzmozdony?
ómió
Még, hogy a leendő(?) efftársi szavazókat kitoloncolni! Tényleg "abcúg"!
balos
@ómió: Baloldalt még szaros!A szád széle!
Aki Én
@ómió: Már USA szakértő is vagy, nem csak gőzmozdony?
lemming
Hogy merészelte???!!!
Ja, az nem Orbanisztán.

@Aki Én: Egy helikopter minden lehet. Még gőzmozdony is.
ómió
@Aki Én: Na! Ott az elmeosztály munkásőr tagozatán már az efftárs-társaidat is gőzmozdonynak nézed?! Fel se ismered őket? Én nem vagyok köztetek, fajkretén! Nem baj, majd te odahazudsz?! Ahogy súlyosbodik az elmebajod, úgy javul az efftársi "előmeneteled"?
ómió
@balos: A Böszmeszart a szád széléről már szintén másokra kell hazudnod, fajgyökér!? Nem elég a tetves bolsiságodat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.