Az Európai Unió elítélte volna, hogy az orosz rendvédelmi szervek erőszakkal próbálnak véget vetni az országszerte zajló tüntetéseknek. A nyilatkozatot csak 26 ország írta alá, így nincs meg a teljes egység. A kimaradó tagállam Magyarország.

Az Orbán-kormány megakadályozta, hogy a rendőri erőszak miatt elítéljék a Putyin-rezsimet

Az Európai Unió egységesen ítélte volna el az orosz hatóságok tüntetésekre adott erőszakos fellépését. A tüntetéshullám azért indult, mert az orosz hatóságok letartóztatták Alekszander Navalnij ellenzéki politikust – írja a Szabad Európa. 

Ha meglett volna a teljes egység, az EU napirendre vehette volna kérdést az EBESZ állandó tanácsának mai ülésén, tudta meg a Szabad Európa. Mivel ez a kezdeményezés meghiúsulni látszik, a témát ezért az Egyesült Államok fogja felhozni a bécsi megbeszélésen.

(Szabad Európa)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Valaki esetleg mást várt orbántól?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Aki Én: A csőcselék ti vagytok libsik.
Nessy
@Shikari: Köszi! Néha reménykedtem, hogy valahol még kulturált úriember vagy. Miután nem az interneten, hanem esetenként élőben élveztem, valahogy a saját szememnek jobban hittem.
Shikari
@Nessy: Tudod, azok a videók még fenn vannak a neten! Azt is mondtam már többször, ahogy szólnak hozzám, abban a stílusban válaszolok. Azt hiszem nem durváskodtam veled, mert nem adtál rá okot. Beszélgetni pedig még lehet. :-)
Nessy
@Shikari: Az tény, hogy pár nap után hazajöttünk Óbudára, és attól kezdve én is a neten tájékozódtam. De addig a Madách térnél néztem, ahogy a raklapon álló kis utcakövek csomagolását megbontják, és dobálták vele a rendőröket, meg akit, amit eltaláltak. Én ugyan az erkély alatt vonuló hordát virágesővel fogadtam volna, bár csak cserepes virág volt az erkélyen, de a vendéglátóink nem díjazták az ötletemet.
Nem tudom, a Kossuth tér felé jártál akkoriban, amikor ott kempingeztek? Én naponta gyalogoltam a Nádor utcába, mert villamos nem járt. Na, amiket ott látott, hallott az ember, egy elmegyógyintézeti gyakorlattal felért. Arról nem beszélve, milyen stílusban szóltak be a az arra menőknek. Volt egy idős hapsi, egy bot végére kötött kis akasztófával lődörgött, gondolom egész nap, mert délelőtt is ott kóricált, meg délután is.Szóval, vannak emlékeim!
Shikari
@Nessy: Földön fekvő embereket rugdostak a rendőrnek öltözött pribékek és könnygàzzal lőtték a tömeget, gumilövedékekkel szemeket lőttek ki. Erre nincs mentség, ezt a törvény tiltja a rendőrnek. Épp ezért na meg magyarul sem tudtak, merült fel, hogy ezek izraeli terroristák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.