Az Európai Unió elítélte volna, hogy az orosz rendvédelmi szervek erőszakkal próbálnak véget vetni az országszerte zajló tüntetéseknek. A nyilatkozatot csak 26 ország írta alá, így nincs meg a teljes egység. A kimaradó tagállam Magyarország.

Az Orbán-kormány megakadályozta, hogy a rendőri erőszak miatt elítéljék a Putyin-rezsimet

Az Európai Unió egységesen ítélte volna el az orosz hatóságok tüntetésekre adott erőszakos fellépését. A tüntetéshullám azért indult, mert az orosz hatóságok letartóztatták Alekszander Navalnij ellenzéki politikust – írja a Szabad Európa. 

Ha meglett volna a teljes egység, az EU napirendre vehette volna kérdést az EBESZ állandó tanácsának mai ülésén, tudta meg a Szabad Európa. Mivel ez a kezdeményezés meghiúsulni látszik, a témát ezért az Egyesült Államok fogja felhozni a bécsi megbeszélésen.

(Szabad Európa)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nos itt a remek alkalom hogy ezért olyan fidesz módon..pénzcsapot elzárni..
Qqberci
@csipetke: Készül a budapesti tüntetésekre...
jesz
Orbán ahol tud betart...soha nem bocsájtja meg nekik, hogy az a szargentíni megszopatta az országunkat...
Amúgy nem történt semmi...mi tudjuk melyik segget kell nyalni, honnan jön az olaj, a gáz...mert ha valami létkérdés, akkor e kettő az...

Amúgy merkel a legsunyibb a bagázsban...szankciót erőltet az oroszokra, aztán leszopja Putint egy újabb gázvezetékért..(amúgy a legnagyobb beszállító az unijóból...nekünk persze megtiltotta a kereskedést az oroszokkal...erre ment rá a gyümölcstermelő ágazatunk)
134.bátor
Európa szègyene vagyunk..Utál már minket az egèsz világ. Ide vezetett minket egy elmebeteg,torz lelkű,hatalommániás ember. Ember?
kissé felnőttem
biztosabb hátteret akar mert itt is várható de kéne még egy orbánból mert egyedűl a néppel nem fog birni tüzeli őket rendesen naponta tőbb vadsággal eszetlen keverés a vak cinkékkel
Clavigo
Én az EU. helyében már parkolópályára tettem volna ezt a Szutykot..( meg az országot is ) Se pénz,,se szavazati jog,,,oszt jó napot.
Nessy
Éljen és virágozzék az örök és megbonthatatlan orosz - magyar barátság?
justhpeter
Eljöhet még az az idő, amikor menekülnie kell és nem jöhet más szóba csak a kelet.
ómió
Talán a 2006-os Böszme sortűzet akartuk volna előbb elítéltetni?
TollerBela
Magyarország, még orbánbasi életében, de gazsi uralkodását közvetlenül megelőzően, orosz területté, mi több, hagyományosan, történelmileg és örökre (naná) orosz területté fogják nyilvánítani ! A kinaiak fogják garantálni ...
Gyurka80
@fideszes gyökér: A szemkilövetőt a DK-ban találod okostojás!
Gyurka80
@Clavigo: A párizsi rendőrőket (és gyurcsányit 2006-ban) miért nem ítélte el a libsi eu? Az oroszokhoz semmi közük.
kereső
Azt irta az ujság (Lujza!!), hogy a KGB kitartó munkával beszzervezte a volt amerikai elnököt. Nálunk kit szervezett be???
nevemnick
@ómió: @Gyurka80: magatoknak köszönhetitek 2006-ot. Ja, meg a főniteknek, aki zabszemmel a seggében bujkált a háttérben. :) :) :) :D
ómió
@nevemnick: Már le kell hazudnotok a soha el nem múló bolsevik tetvesség rovásáról? Népi "demokratikusan"? "Jó efftárs" lehetsz!
Nessy
@ómió: Kérj szoftver frissítést, mert unalmas a szókincsed! Esetleg próbálj irodalmat is olvasni, remek a szókincs gyarapítására, változatosságára.
kokopelli
@Nessy: ,ha az amit összekapar szókincs,akkor mi akaratlanul is új Jókai-k,Petöfi-k ill. hasonlók vagyunk! (;-))
kokopelli
...majd Bécsben fognak vele foglalkozni egy "nagyobb kőrben" mint az Únió!...az USA kezdeményezésére...( (;-))
...nem ússzák meg a pohosék!
luiz
orbán utolsó mentsvára a putyini oroszország. Még szép, hogy foggal körömmel védi
csipetke
@Nessy: 10:36 Ezt már én is írtam neki valamikor,hogy nem rémlik,hogy lenne olyan hozzászólása,amiben a libsi,bolsi,libsibolsi,lehazudja,ráhazudja,és főleg az efftárs szó szerepel. Kb 50 szavas a szókincse,mint Mészáros Lölőnek,vagy a többi fidesznyáknak.Bár itt nem használja mind az 50-et,mert az lemerítené az energiáját pár napra.Én inkább kikerülöm nagy ívben ezeket a pénzért írogató trollokat
kokopelli
@csipetke: ...ők a határon túlról bedolgozó "csiszta mádzsáren"! (;-))
Nessy
@csipetke: Csak néha unja már az ember ezt az elvakult ostobaságot. durbincs 2.0
kokopelli
Amennyiben a század a "vigyázzmenetet" jól adja elő,akkor jön a kis csámpás csuti-újonc és megmutatja,hogy ő
mit tud! Értelem nélkül de "bekavar"! Máskülönben senki nem tudná,hogy ő egyáltalán létezik! A kis niemand!
Lepényleső
Akinek eddig nem volt világos,világosodik a jövőképe hol lesz ez majd mindennapos?
ómió
@Nessy: A valóság csípi az efftársi szemedet, vagy Böszme vezéred rendszerének hasonlósága Putyinéhoz?
Gyurka80
@nevemnick: Anyádnak köszönhetjük, hogy ilyen h@le vagy!
kokopelli
@Szeparepa2: Elég sok magyar munkavállaló szidja őt nyugaton! (;-))
nevemnick
@Gyurka80: te nemzeti, narancsos, füles agyagkorsó, a felmenőidet nem emlegettem, úgyhogy te sem tedd!
tudode
Úgy viselkedik a felcsúti nemzetvezető mint egy mérgezett egér!
.
Nincs könnyű helyzetben a felcsúti nemzetvezető a nagyhatalmak ikertesóival, akik buksisimogatás ellenében nyakába sóznak/tak pl. rakétarendszert, ami a Magyarországon állomások NATO-sok fegyverzete, a nagymaci a Paks2-öt, aztán a világ legnépesebb góréja az . Egy övezet egy út” keretében selyemutat, 800 milliós egyetemi épületet fitymálva, 540 milliárdos hitel ellenében krampuszt!
.
A hungary kertitörpéje pedig kényszerül a vétót bevetni, mert nem szeretne kétszék között lehuppanni!
.
Sok(k)ba van ennek a mini, közogilag érvénytelen országnak ez az un. KELETI NYILÁSZÁRÓ CSAPKODÁS!
.
Mert ugyebár annak a bizonyos dolognak az ajtót becsukta, aztán csapkodja, mert már azt sem tudja hol áll a feje, kiszúrva azal a klubbal, ahonnak jön a lóvé garmadával!
home office
"Ami Putyint illeti, az elemző úgy véli, hogy az elnök minden olyan erőt felkarol a földrészen, amely segíthet neki aláásni az európai egységet. Az ő szemében ugyanis fenyegetést jelent a szabad demokráciák szövetsége. Hiszen pl. az ukrán forradalom idején a tüntetők EU-s zászlók alatt a korrupció felszámolását követelték a Majdanon. Az ilyesmitől fél Moszkva."

"minden olyan erőt felkarol" - ez az erő Orbán, vagyis Orbán tevőlegesen segít az agresszor Putyinnak Európa gyengítésében, szétzilálásában. Orbán nem csak hazaáruló, hanem Európa elárulója is.
És akkor még ott van a kommunista Kína (kommunista eszme) terjeszkedésének a - segítése is...

azonnali.hu/attachment/0015/14792_copy_1_orban_viktor_koszoruz.jpg
Aki Én
@Shikari: Most akkor elítéled a rendőri erőszakot, vagy nem? Vagy mindegy miről van szó, orbán seggéből úgysem érdekelnek a tények?
ómió
Az elítélés negligálását keresitek, efftársak!? Kezdjétek a 2006-os szemkilövetéseiteknél!
Nessy
@Shikari: Hol éltél, amikor hetekig békésen sátorozott a fidesz közönség a Kossuth téren, miközben délutánonként a parlament lépcsőjéről szónokoltak a fidesz politikusai, Nem a vandálok csinálták a fesztivált a Tv székháznál, némi kis fosztogatással, ha már bejutottak Budaházy vezetésével? Tényleg ő nem fideszes volt? Aztán ha már ilyen szépen összejöttek, pár kis rendőrt megvertek ( "rendőri brutalitás) pár autót összetörtek, felgyújtottak.
Október 22.- még békésen lehetett sétálni a Madách téren, csak a Bazilika környéke volt lezárva,még a gyalogosok elöl is, mert arra mentek a politikusok autói, a megemlékezésre. Aztán másnap Orbán elmondta a "beszédét" az Astóriánál, ahonnan utána rögtön el is viharzott , és a vandálok megindultak. Természetesen orcájukat sállal, kapucnival takarva, miközben páran ha láttak egy kamerát, a csupasz alfelüket tolták oda ki előröl, ki hátulról. és jött a gyújtogatás, a kuka, telefonfülke borogatás, törés zúzás. Előbb kellett volna a rendőri beavatkozás! Ki sem lehetett lépni a házból, mert egyik másik "békés tüntető" ütött, mint a bolondóra.
Nessy
@Shikari: Legyen neked a te hiszed szerint. Én biztos egy másik dimenzióba éltem akkoriban.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 11:32
Kedves Nessy! Ennek a hibbant, nagyon hülye náci patkánynak abban igaza van, hogy a civilizált, demokratikus elveken rágódó akkori kormánynak és a kormányfőnek különösen nagy felelőssége van az események elszabadulásában. Már a mozgolódás kezdetekor sokkal határozottabban kellett volna fellépni, az uszító beszédet tartó alakot megbilincselve elzárni, a hangoskodókat leszerelni, mert a vasrúddal a rendőröket ütlegelőket nem lehet, nem lehetett -Kérem szépen, hagyják abba, menjenek haza.- szöveggel lecsillapítani. A határozott, kemény intézkedés hiányzott. A randalírozókat összeszedni és elszámoltatni. A magyarokat (magyar rendőröket, és a rosszkor, rossz helyen sétáló járókelőket) terrorizáló és ütlegelő bűnözőkkel szemben nincsen helye elnézésnek. 01G meglehet, még mindig a téglákat számolgatná a cella falában.
Nessy
@Giovanni Alba: Ebben tökéletesen igazad van! Későn ébredtek, nem számítottak ilyen aljas fideszes ellenzékre!
Orbán sokat tanul ebből! Tüntetésen ma annyi rendőr, katona van, akik egy beszólásért is igazoltathatnak, rabosítanak.
Aki Én
@Shikari: Azok a rendőrök, akiket a csőcselék majdnem meglincselt a TV székház lépcsőjén? Akik közül többen megsérültek? Azokat miért nem emlegeted?
Csizmás Kond
...mi ért kéne mindenki egységesen oroszellenes legyen...?Ha amúgy sem kollaborálnak az orosszal mi a francért kotnyeleskednek bele mindenbe ?
Néro
Nem értem én ezt az Unijót. Mé nem függesztik fel ennek a tetű Nagy Orr Bánnak a tagsági iszonyát és akkor haladhatnának.
Mitől nem lehet kimondani , hogy egy ilyen moslék ,tolvaj szeméttel nem kívánunk egy asztalnál ülni. Mi ezen olyan nehéz?
Lehet nincs benne az alapszabályban , hogy nem szarunk a WC csésze mellé de attól még nem hiszen etalon.
Nessy
@Shikari: Köszi! Néha reménykedtem, hogy valahol még kulturált úriember vagy. Miután nem az interneten, hanem esetenként élőben élveztem, valahogy a saját szememnek jobban hittem.
Nessy
@Shikari: Az tény, hogy pár nap után hazajöttünk Óbudára, és attól kezdve én is a neten tájékozódtam. De addig a Madách térnél néztem, ahogy a raklapon álló kis utcakövek csomagolását megbontják, és dobálták vele a rendőröket, meg akit, amit eltaláltak. Én ugyan az erkély alatt vonuló hordát virágesővel fogadtam volna, bár csak cserepes virág volt az erkélyen, de a vendéglátóink nem díjazták az ötletemet.
Nem tudom, a Kossuth tér felé jártál akkoriban, amikor ott kempingeztek? Én naponta gyalogoltam a Nádor utcába, mert villamos nem járt. Na, amiket ott látott, hallott az ember, egy elmegyógyintézeti gyakorlattal felért. Arról nem beszélve, milyen stílusban szóltak be a az arra menőknek. Volt egy idős hapsi, egy bot végére kötött kis akasztófával lődörgött, gondolom egész nap, mert délelőtt is ott kóricált, meg délután is.Szóval, vannak emlékeim!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.