Hiába szokás a volt elnököknek is beszámolni a hírszerzési információkról, Joe Biden azt szeretné, ha elődjével, Donald Trumppal nem osztanának meg ilyen bizalmas információkat – mondta Joe Biden a CBS csatornának adott interjújában írja a 444.

Mi hasznunk van abból, ha megosztjuk vele a hírszerzés információit? Mit érünk el vele, azon kívül, hogy lehet, hogy kikotyog valamit?

- mondta az elnök az interjúban, aki szerint Trump viselkedése kiszámíthatatlan, már elnöknek is alkalmatlan volt, ezért nem lehet titkokat bízni rá. Viszont azt is mondta, hogy nem az amerikai törvényhozás épületének január 6-i ostromában betöltött szerepe miatt akarja így büntetni Trumpot.

A jövő héten a szenátusban viszont elindul Trumppal szemben az impeachment eljárás, pont a Kapitólium ostromával kapcsolatban. Az eddig szenátorként dolgozó Bident megkérdezték arról, hogyan szavazna a vádeljárásban, de erre nem akart válaszolni, azt mondta, a Kongresszusra bízza ezt a döntést.

A volt elnökök szoktak hírszerzési tájékoztatókat kapni, ezt viszont a szokásjogon kívül semmi nem szabályozza vagy írja elő. Donald Trump viszont még elnöki periódusa alatt sem igazán élvezte az ilyen eligazításokat, sokat lehetett olvasni arról, hogy a stábja igyekezett nagyon rövidre fogni és sok képpel ellátni a tájékoztatókat, és sokszor emlegetni Trump nevét, hogy az elnök odafigyeljen.

Hír:444
Kép:Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.