Az új koronavírus brazíliai és angol mutációjának gyors terjedése miatt hétfőtől két hétre karantén alá helyezik Perugia és Terni város térségét, miközben Bolzano ismét vörös, vagyis kiemelten veszélyes zónába kerül át – közölték az egészségügyi hatóságok vasárnap.

A 166 ezer lakosú Perugiát és térségét lezárják hétfő nulla órától. A lakosság kizárólag engedéllyel, vagyis munkavégzés vagy más súlyos indok miatt hagyhatja el lakhelyét. Az élelmiszerboltok kivételével leáll a kereskedelem, vendéglátás és a teljes oktatás visszaáll internetre.

Hasonló korlátozások lépnek életbe a Ternivel szomszédos kisvárosokban és településeken. A karanténrendelkezés február 21-ig érvényes.

A zárlatot a SARS-CoV-2 vírus brazíliai és angol mutációjának gyors terjedése miatt vezetették be. A Brazíliában kialakult koronavírus-mutációt február legelső napjaiban mutatták ki umbriai betegeken, és számuk péntekre már átlépte a negyvenet.

A szintén közép-olaszországi Abruzzo tartományban a 14 év feletti diákok visszatérnek a távoktatásra. Pescara városában a tantermi oktatást minden évfolyamon felfüggesztik.

Hétfőtől ismét kiemelten járványveszélyes, vörös színű zónába helyezik vissza Bolzanót és környékét egészen február 28-ig.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.