Brutális támadás áldozata lett egy modellként dolgozó fiatal nő múlt hét csütörtökön a svájci Neuchâtel városában, írja a Bors.

A 24 éves Elise T. reggel éppen autójába szállt volna be a bérelt lakása alatt található mélygarázsban, amikor egy férfi arcon öntötte őt egy üveg savval, majd elrohant a helyszínről.

A fájdalomtól sikoltozó lányon egy szomszédja próbált segíteni és sikerült is neki valamennyire eltávolítani arcáról a maró anyagot, ám Eliset azóta is a lausanne-i kórházban ápolják és egyelőre nem tudni, maradandó sérüléseket szenvedett-e.

Georges-André Lozouet rendőrszóvívó szombaton arról beszélt, hogy a támadót még aznap sikerült elfogniuk és előzetes letartóztatásba helyezniük.

Az elkövetőről kiderült, hogy 19 éves, afgán állampolgár, aki hivatalos menekültstátusszal rendelkezik Svájcban. A támadás indítékáról egyelőre nem nyilatkoztak, de a lány ismerősei szerint Elise korábban visszautasította a fiatal férfi közeledését, aki ezért így állhatott bosszút.

A savas támadások Svájcban viszonylag ritkák, viszont Nagy-Britanniában egyre több ilyen történik. A londoni rendőrség szerint 2012-ben 66 savas támadást regisztráltak, míg 2018-ban már 752-t.

Hír/képek:Bors

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyurka80
Libernyákok, ezért nem kell nekünk migráns!
namihami
Gyengébbek kedvéért: ""visszautasította"" a férfit.
Mert ugyebár a komondoros bácsi is az afrikai szavannák szülöttjeként verte agyba-főbe fehér, hetero és keresztény asszonykáját.
Kapanyél
@Gyurka80: Minek nékünk savas migráncs, ha van lúgos dokink! :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.