Legkevesebb két ember meghalt, többen megsérültek a mianmari tüntetéseken, amin a katonai puccs ellen tiltakoztak az emberek, írja a BBC nyomán a Telex.

A rendőrök helyi lapok és egészségügyi dolgozók szerint éles lőszert vetettek be Mandalajban. A több száz tiltakozó egy hajógyárnál gyülekezett Mianmar második legnagyobb városában. A katonai kormányzás végét és Aung Szan Szú Kjí szabadon engedését követelték.

Már éles lőszerrel lőttek a mianmari rendőrök a tiltakozókra, többen meghaltak
Kép:YouTube

Pénteken erősítették meg, hogy meghalt az a 20 éves mianmari nő, akit múlt héten lőttek fejbe a katonai puccs elleni tüntetésen, amikor a rendőrség megpróbálta szétoszlatni a tömeget.

A mianmari hadsereg február 1-jén hajtott végre katonai puccsot, mert szerintük elcsalták a novemberi választást az országban, amelyet toronymagasan nyert meg a demokráciapárti Aung Szan Szú Kjí. Egy évre szóló szükségállapotot rendeltek el, a puccs után pár nappal országszerte indult el polgári engedetlenségi mozgalom.

Miközben a hadsereg a tiltakozások miatt törvénybe iktatná az internet cenzúrázását, Joe Biden amerikai elnök szankciókat ígért a katonai puccs szervezői ellen.

Forrás:Telex
Címlapkép:YouTube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.