Donald Trump volt amerikai elnök harmadszor is a republikánusok elnökjelöltje lesz, ha elindul a 2024-es választáson – mondta szerdán egy online beszélgetésben Mitt Romney, Utah állam republikánus szenátora.

Romney következetes Trump-kritikusnak számít a párton belül és az egyetlen republikánus, aki a volt elnök mindkét alkotmányos felelősségre vonási tárgyalásán (impeachment) Trump ellen szavazott. A szenátor úgy fogalmazott:

Azt hiszem, megnyeri a jelölést, ha indul. Nem vagyok jós, de nézem a közvélemény-kutatásokat, amelyek azt mutatják, hogy ha Trump elnök is ott lesz a 2024-ben potenciális jelöltként felmerültek között, akkor földcsuszamlásszerű győzelmet arat

A republikánusok háromnegyede azt szeretné, hogy Donald Trump volt amerikai elnök komoly szerepet töltsön be a pártban – ez derült ki a Quinnipiac Egyetem múlt héten közzétett országos közvélemény-kutatásából.

Trump harmadszor is elnökjelölt lesz
Kép:Pixabay

A felmérés kimutatta, hogy a republikánusok csupán ötöde nem akarja, hogy a volt elnök továbbra is meghatározó szerepet töltsön be a pártban. A közvélemény-kutatás adatai szerint a republikánusok 87 százaléka azt mondta, hogy Donald Trumpnak ismét meg kell engedni, hogy elinduljon az elnöki székért folyó versenyben.

Mitt Romney elmondta, hogy továbbra sem tudja elképzelni, hogy Trumpra szavazzon.

A múltban sem szavaztam rá. Valószínűleg olyanok mögé állnék be, akik szerintem jobban képviselik a republikánus pártnak azt az apró szárnyát, amelyet én is képviselek

A szenátor úgy fogalmazott:

a volt elnök messze a legerősebb hang és a legnagyobb hatást kiváltó politikus a pártomban

A republikánus politikus szerint Donald Trump 2024-ben is versenybe száll az elnöki pozícióért.

Szenátusi felmentése után Donald Trump közleményében utalt arra, hogy ismét tevékenyen részt vesz majd a politikai életben.

Az a történelmi, hazafias és gyönyörű mozgalmunk, amelynek célja, hogy Amerikát ismét nagyszerűvé tegyük, csak most kezdődött. Az elkövetkező hónapokban sok mindent kell megosztanom veletek, és várom, hogy folytathassuk hihetetlen utunkat együtt

- írta akkor.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Azt hittem addig kerít egy normál jelöltet a párt!
sgl
Ne feledjük, a magyar miniszterálnok 6x vesztett - 2x egyéniben, 1x miniszterelnökként, 3x pártvezető jelöltként,- és csak kibulizta: hosszabb ideig lehessen miniszterálnok hogy minél többet lophasson cezaromániájának is hodolhasson.
ómió
Akkor lesz ideje kiötölni egy, a Biden efftárs "módszerét" verő csalási módot! Az ott már csak úgy "mehet"!
1984
A hülye Trump a korával is betámadta Bident, de 2024-ben ő is 78 éves lesz. Érdekes módon, akkor már nem lesz ez probléma?
Nyírfa
Úgy tűnik, az USA is kacérkodik a fasizmussal. Szerintem, ha Trump eljutna a jelölés fázisába, úgy megosztaná az országot, hogy számolhatnának a polgárháború kitörésének a lehetőségével.
Ki tudja, mit ír meg magának Amerika? Sok mindenből kimaradt, amin Európa vagy akár Ázsia keresztül ment.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.