Szombattól csak negatív koronavírusteszttel lehet belépni Lengyelországba Csehország vagy Szlovákia felől, jelente be szerdai sajtóértekezletén Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.

Hozzátette: a cseh-lengyel, illetve a cseh-szlovák határ átlépését szombattól kötelezően tíznapos karantén követi, ez alól csak a negatív (antigén vagy PCR) vírusteszt vagy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák mindkét dózisával történt beoltásról szóló igazolás mentesít.

Lengyelország döntött: karantén vár azokra akiket nem az EU által engedélyezett vakcinákkal oltottak be
Kép:Propeller

Tehát azokra a magyarokra, akiket Sinopharm, vagy Sputnyik-V vakcinával oltottak, szintén karantén vár.

Lengyelországban szintén szombattól korlátozzák a száj és orr eltakarását szolgáló eszközök körét, mégpedig úgy, hogy csak a szájmaszkot ismerik el hatékonynak. A sálat, arcpajzsot maszk nélkül nem fogadják el.

Az északkelet-lengyelországi Varmia-Mazúriai vajdaságban újból bevezetik a február 12-től országszerte feloldott korlátozásokat, bezárnak a szállodák, a bevásárlóközpontok, a kulturális intézmények és a sportuszodák.

Az intézkedésekre azért van szükség, mert a térségben az újonnan fertőzöttek száma jobban növekszik, mint a 16 másik vajdaságban. Míg országszerte a múlt héten átlagosan napi 20 új fertőzöttet regisztráltak 100 ezer lakosra, Varmia-Mazúriában 45-öt.

Forrás:MTI
Címlapkép:Propeller

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Horizont: Tegnap este még elérhető volt a vakcinainfo.gov.hu- oldalon a beoltható emberek száma, a beoltottak száma-és ebből a két oltást kapottak-é. Kormányzati oldal- tehát az ő számaikból számoltam.
Én is mindenképpen megvárom az EMA által bevizsgáltakat, hogy 2019 karácsonya után meg tudjam ölelni az unokámat, a családomat, akik külföldön élnek. De ez a sátánfajzat ezzel is üzletel , hogy vinné már el !Nem véletlenül nem közlik, hogy mikor mennyi Pfizer, Moderna érkezik az országba.
Szép feladat lenne az ellenzéknek kikukatni, hogy mi lesz a fel nem használt eu-s vakcinákkal!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Papa kezdődik!
.
Akkor a felcsúti nemzetvezető is pórul járhat!
Gazella
Dagadék kebelbarátja lengyel... puszipajtása.
nezelodo
A lengyel elvbarátaink már alighanem fordítva járják az EU-nak ajánlva a pávatáncot! Azt pedig, hogy nem vesznek Kínától, vagy az orosz "örök barátaiktól" vakcinát, nem is értem az okát!
simmering73
Onnan jött az arculcsapás, ahonnan nem várta ez a fiatal magyar diktatúrha.
csipetke
Ezekszerint a lengyel miniszterelnöknek több esze van,mint a magyarnak. Nálunk pattognak,mint a kecskesz@r a padlón,szíjjártó röpköd összevissza,mint egy narkós denevér,é elsz@rja a pénzünket olyan vakcinára,amivel igen kevesen hajlandóak "oltakozni"(ezért a szóért Müllernek azonnal Kazinczy díjat!)
szép új világ
De nagy pofára esés lesz, majd ha az uniós országok nem fogadják el védettségnek a kínai vakcinával oltottak "vírus útlevelét"
1984
Nesze nektek orbánisták!

hvg.hu/itthon/20170908_Viszlat_fideszesek_Itt_vannak_az_orbanistak

Orbán Viktor monnyon le, vagy foggyon le, vagy valami!

"Lebaszott nagyon a barátom,
Hogy mért csak folyton lírázom.
Mást várnak tőlünk, az hiányzik soknak
Be kéne már szólni a politikusoknak. ...

Mindenki mondjon le valamiről
Valaki másnak a javára
Mer ideje lett a részvétnek meg a lemondásnak
Mindenki csak vár és dermedten nézi
Hogy küzd egymással két kicsike férfi

Törpe óriás, óriás Dávid,
Mi van már, faszfejek, csak a pénz számít?! ...

Átkúrni, vagy elkúrni? Na ez itt a kérdés sok év óta,
Katasztrófa mennyire aktuális már megint az összes régi nóta
Tudod a halál az állam szolgálatában áll
Csupa durva jelszó, csupa durva jelkép,
Egy magas nő a buszon a fejedre rakja a mellét"

(Én ezt elképzeltem.
Éhgyomorra.
De már belátom.
Nem kellett volna!)
kereső
@Horizont: oltokozpont.hu/hu/covid_vakcina_foglalas

Ez egy magáncég. És a magán egészségügyi ellátók is bőszen hirdetik, hogy márciusban kezdik az oltást.
A 80 ezer- már 157 ezer. Ennyi hibádzik a rendszerben.
Klubtag
Teljesen természetes döntés - jelen pillanatban számukra fontosabb a saját polgáraik biztonsága, mint az orbán-féle tőrbecsaláson alapuló V4-esség potenciális előnye(???)
Szevasztok
Az EU is fogja engedélyezni mind csak lassú a folyamat.
kereső
@Horizont: Tegnap este még elérhető volt a vakcinainfo.gov.hu- oldalon a beoltható emberek száma, a beoltottak száma-és ebből a két oltást kapottak-é. Kormányzati oldal- tehát az ő számaikból számoltam.
Én is mindenképpen megvárom az EMA által bevizsgáltakat, hogy 2019 karácsonya után meg tudjam ölelni az unokámat, a családomat, akik külföldön élnek. De ez a sátánfajzat ezzel is üzletel , hogy vinné már el !Nem véletlenül nem közlik, hogy mikor mennyi Pfizer, Moderna érkezik az országba.
Szép feladat lenne az ellenzéknek kikukatni, hogy mi lesz a fel nem használt eu-s vakcinákkal!!!
kereső
@Horizont: Ja, ma reggel az oldalon már csak regisztrálni lehetett, az információk nem elérhetők.
istván irén
@kereső: Meg isszák egy drogos buzipartin Remélem
Klubtag
@kereső: ..."Szép feladat lenne..." Nem - kutya kötelessége lenne...!!!
Ehhez viszont hiteles EU-s adatokra, mint forrásra lenne szükség...,
Virág Árpád
A nemzetközi helyzet fokozódik... egyre fokozódik!
kereső
@Klubtag: Ha jól rémlik , akkor van 8 eu-s ellenzéki képviselőnk. Mennyiből tart beszerezni ezeket az adatokat- itthon meg a pártjaik+ Hadházy kikérni/ felkutatni a tényleges oltási adatokat.És meg is van!!. Dobrev Klára már cáfolta a kormányt a beérkezett vakcina számmal kapcsolatban- kap is érte hideget-meleget az oldalán. Érdekes, hogy ez valahogy nem foglalkoztatja a momentumot, jobbikot, mszp-t.
namihami
Már a polyákok is verik a ma... fideszeseket?
Klubtag
@kereső: ...igen, azért írtam, hogy kutya kötelességük lenne...pláne, ha már - ahogy írod - van is hiteles Eu-s adat.
balos
A fideSS a markába röhög,mert a "fogdmegjeinek" a nyugati jut!
kereső
Bolcsó Dániel

"A Telex is beszámolt róla szerdán, hogy Izrael bejelentette: ötezer adag Moderna-vakcinát ad Magyarországnak a diplomáciai támogatásáért cserébe. Összesen százezer adagot osztottak szét olyan országoknak, amelyek „Jeruzsálem segítségét kérték”.

A dolog érdekessége, hogy a Moderna része az európai uniós vakcinabeszerzési programnak, ezért a közös uniós keretből Magyarország lakosságarányosan vásárolhat a vakcinájából.

Számításaink szerint azonban az uniós keretből lekötött mennyiség a fele annak, amennyi Magyarországnak eredetileg lakosságarányosan rendelkezésére állt volna.

És negyede annak, amit egy újabb megállapodás alapján összesen leköthetnénk.

3,5 helyett 1,74 millió
Az amerikai Moderna vakcinája volt a Pfizer-BioNTech oltóanyaga után a második, amelyet engedélyeztek az Európai Unióban, és amellyel Magyarországon is megkezdődhetett az oltási kampány még január elején.

Az uniós vakcinabeszerzéseket a tagországok megbízásából koordináló Európai Bizottság november 25-én hagyta jóvá a szerződést a Modernával 80 millió adag lekötéséről, plusz további 80 millió opcionális megvásárlásáról. Ezt az opciót december 15-én le is hívták (a Pfizer-BioNTech 100 milliós opciójával együtt).

Első körben tehát december közepén 160 millió adag volt fixen megvásárolható a 447,7 millió lakosú EU-ban. Magyarország ebből a friss összesítés szerint 1,744 millió adagot vett, de

lakosságarányosan akár 3,5 milliót is lefoglalhattunk volna."
kereső
@Horizont:" Magyarország a maga orvostudományi hagyományaival, az egészségügyi ellátó rendszerével megkapja a lehetőséget arra, hogy az egyik török oltóanyag kifejlesztésének a harmadik klinikai tesztfázisában részt vegyen - jelentette be Szijjártó Péter ma a Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján"

Teszt a III fázisban Magyarországon- tömegesen: orosz, kinai, török vakcina.

Mennyit kap ezért orbán, szijjártó, ... guruló dollárban?, mindamellet, hogy 100 milliárdokat fizetünk ki értük(alkotmányosan)
cikicakk55
Na te csuti maradóna! Mit szólsz a legjobb barátod törvényéhez. Ők sem vállalják az Orosz és a Kínai vakcinát. persze a nyugati országok meg annyira töketlenek,hogy pont Magyarországot kérik meg,hogy segítsen az Orosz és a kínai vakcinák beszerzésében. Ezek teljesen hülyének nézik a magyarokat. Már mint Orbánék.Remélem ezen azért elgondolkozik a mini diktátor.
kereső
@Horizont: Gyakorlatilag ilyen a szputnyik, és a kinai is. Mindkettő a harmadik fázis teszzetelési állapotában van- azért nincs egyiknnek sem megfelelő dokumentációja. A kinai meg külön szám, mert ott egyáltalán nem teszteltek 60+ éven felülieket- azt most végzik el Magyarországon. 2,5 millió tesztalannyal.
kokopelli
Bejött a hibapont!? A "polák Főnök" a népének tette le az esküt anno,és nem a V4-es banda tagjainak !!
"Polak Wengri dwa Bratanki..." ...csak volt? (;-))
Eladott Ország
Hát ez nagy szopás a csutinak is, meg azoknak a magyaroknak aki hallgattak a diktátorra. Ez a lépés várható a többi EU tagországoktól is. Kiborult a bili.
Eladott Ország
Karantén vár az utcai harcosra , valószínűleg nem csak Lengyelországban, hanem a többi EU tagországban is.
Orbán az utcai harcos - Budai Várkapitány - egyéni védőfelszerelése, az üldözött keresztények ádáz küzdelmében, Ő a Kinizsi Pál kettő + a Budai kettő és a "Cokettő" ( idézet Ceausescu Elenától)
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/146129446_430617928060168_639803520078080807_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=SqIyfa_yyF4AX91dURy&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8b4c8176780ceb1583f4bdd64e459794&oe=605CAA7D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.