A Bizottság alelnöke közölte: átfogóan vizsgálni kezdik a beteg magyarországi demokráciát.

Uniós csúcsvezető: "számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb"

Fotó: MTI/EPA/Reuters/Yves Herman

"Számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb. Ezt már sokszor elmondtam diplomatikus, és kevésbé diplomatikus nyelven. Továbbra is úgy vélem, hogy az egy beteg demokrácia”

- jelentette ki az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke egy szerdai videókonferencián a Népszava beszámolója szerint, amit a 444.hu ismertetett.

Vera Jourová hozzátette: nincs demokrácia független igazságszolgáltatás, valamint szabad és tisztességes választások nélkül. Szerinte a Bizottság átfogó vizsgálatot fog folytatni a magyar jogállam helyzetéről, és nemcsak egy-egy jogsértőnek vélt törvényről fog véleményt alkotni.

"Értékelnünk kell a teljes képet, az igazságszolgáltatás, a média, a civil szervezetek, az oktatás helyzetét. Ha a kedvezőtlen folyamatok összeadódnak egy tagállamban, akkor súlyos csorbát szenved a demokrácia, márpedig a demokratikus elvek betartását minden országtól elvárjuk"

- mondta az alelnök.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Reuters/Yves Herman

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Számujnkra is ez a legaggasztóbb. Talán tehetne értönk valamit az EU, nem kellene két kézzel meg egy szívlapáttal támogatni ezt a mi kis asiszta rezsimünket ! Amelyik egy bérrendezést, egy gyógyszer-engedélyezést sem tud torzulás nélkül lefolytatni, nem igazán igazodik el a jog útvesztőiben, salátákat fial, rendszereket tesz tönkre. Embertelen rezsim ez, amelyik jőval többet költ s a maga lehetőségeinél, első sorban sajkát magára. Ne tessenek finanszírozni ! Mi meg nem szavazzuk meg legközelebb, feltéve, hogy nem tudnak majd az Önök pénzéből ismét megvenni kétmillió embert !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
Jó reggelt! Már rég kellett volna, csak előbb függesszék fel a 7-es cikkellyel kapcsolatos szavazati jogát az eljárás alá vont tagállamoknak, hogy megakadályozzák az összekacsintást.
TollerBela
Számujnkra is ez a legaggasztóbb. Talán tehetne értönk valamit az EU, nem kellene két kézzel meg egy szívlapáttal támogatni ezt a mi kis asiszta rezsimünket ! Amelyik egy bérrendezést, egy gyógyszer-engedélyezést sem tud torzulás nélkül lefolytatni, nem igazán igazodik el a jog útvesztőiben, salátákat fial, rendszereket tesz tönkre. Embertelen rezsim ez, amelyik jőval többet költ s a maga lehetőségeinél, első sorban sajkát magára. Ne tessenek finanszírozni ! Mi meg nem szavazzuk meg legközelebb, feltéve, hogy nem tudnak majd az Önök pénzéből ismét megvenni kétmillió embert !
justhpeter
lefordítom fideSSmagyarra: A zunijó megint támggyja magyarországot..
simmering73
Betegnek nagyon beteg. De hogy demokráciának lehet-e még nevezni, azt erősen kétlem.
csak úgy....
444.hu/2021/02/25/orbant-diktatorozo-peldamondatokat-kapott-varga-judit-amikor-brusszelben-franciat-tanult

"A vita azért is tűnt izgalmasnak, mert Varga vitapartnere se nem baloldali, se nem liberális, hanem a bajor CSU egyik politikusa volt."
csipetke
Csak a címre:- Ezzel mi is így vagyunk...
furfang
@TollerBela: Miért kábítják magukat állandóan azzal, hogy a fidesz szavazókat megvásárolják? Nem! Kifejezetten jónak tartják a fidesz kormányzását még a hibáival együtt is. Messze magasan jobb az előzőeknél, a jelentkező nímandokra pedig egy kölyök kutyát nem bíznék rá, nemhogy a családom és a magam életét!
ómió
Hát, főluvnyája, Gyuri gazdád éppen ezért fizet téged!
Nyírfa
És ez mikorra lesz, kérem szépen? Merthogy egy év múlva itt választások lesznek, és kő kövön nem marad.
tudode
Abban van igazság, hogy valamit tenni kéne azzal kapcsolatban, aki kicselezte már a saját hazájáját, és most már az EU kénytelen eltűrni a hadicseleit, mert a magyaroknak "csak" ennyire tellett
.
----- Die EVP und ihr ungarisches Sorgenkind
(((Az EPP és magyarok problémás gyermeke ))))
www.focus.de/politik/ausland/die-evp-und-ihr-ungarisches-sorgenkind_id_12936091.html
------------------------------------------------
.
Nem könnyű eset a magyarok és az EU problémás gyermeke, mert mossa kezeit, miközben az arra hajlamosokkal elvégezteti a piszkos melót, ki-, be rohangál a jogi kiskapukon, mert vannak a jogÁSZOK, és a normális emberek!
balos
@ómió: A családodnak,hogy számolsz el a seggtolással?Netán gazdagodtok a kárunkból?
Namely
Akkora csúcsvezető, hogy a címben le sem írják a nevét, félő, azt sem tudják ki az. :D

A cikk további része pedig egy blöff: amit ez a nő mondott, egy nagy semmi. A konkrétumokat széles ívben kerüli, nem mond semmit. Hogy miért? Mert így nem lehet elővenni érte, de azért lehet idézni a haladóbaloslibsi oldalakon, mint pl népszara.

@TollerBela: :D
Akkor a te kedvedért: azért megy minden tovább, mert a német lobbi így is igen jól keres itt. Aztán idővel remélik, hogy majd nem őket fogjuk támogatni. Az igen naiv, hogy akik odaszavaznak, mind meg vannak véve, ebből látszik, hogy nem érted mi folyik itt. :D

@balos: "Netán gazdagodtok a kárunkból? "
egyszer gyere fel a 2. kerületi villaövezetbe. Egymás mellett laknak a balos és jobbos tolvajok. :D :D :D
csak úgy....
@Namely: hát persze! mindenki hülye csak te nem.. :) jujj
kereső
@Nyírfa: Tele a padlás az eu potentátok aggódásával! Mi meg közben beledöglünk a "magyarországi helyzetbe."

Találó mondat Laknertől " nem egyszerűen ellopják Magyarországot, hanem eltulajdonitják. Magyarország vagy lesz, vagy az ő tulajdonuk lesz".
kereső
360 Ft-ra erősödött az euró. Na ezt sem tudta a patás Gyurcsány!
Nyírfa
@kereső: Attól tartok, hogy szörnyű év áll előttünk. Eddig sem volt elég a szép szavú ellenállás, innen kezdve más módszerek kellenek. A járvány miatt nem félnek utcai megmozdulásoktól, de vannak még eszközök, csak élni kell velük. Az internetet nem szabad átengedni nekik!
kissé felnőttem
itt már lassan csak földesurak lesznek meg viz gázszerelő zsenik ország meg oszloban- foszlóban van 1,7 millió kormányos meg 8,5 millió ellenzéki vagy inkáb a haza ellenségének kikiálltott a határon belül az éhenhalástól pár lépésnyire csak orbán se nem látja se nem hallja se nem is akarja tudni
RonaGyuri
nem rinyálni kellene, a az EU-tól várni, hogy elkergetik!! =))
Namely
@csak úgy...: köszönöm az észérveket :D
ómió
@balos: Milyen "kár" ért téged, bolsi seggnyaló!?Már több, mint 10 éve nem vették el egy havi fizudat, netán 1-2 havi nyugdíjadat!? Vagy az évi 2x-i gázáremelés hiányával "károsítottak meg", fajgyökér!? Hazudd már ide, "lécci"! A Böszmeszart meg töröld le a szád széléről!
Lepényleső
Többen vagyunk ezzel így,- mint akik elégedettek,- viszont ők tehetség nélkül máról-holnapra milliárdosok lettek?
vitriol
Csak üdvözölni tudom, hogy kezdenek ébredezni az EU-ban is, mert nagyon sokáig hagyták megvezetni magukat. Határainkon belül is nőtt a gondolkodók tömege. Ha látszatra vannak még kormányhű emberek, azok sem ostobák, csak erkölcstelen haszonlesők, akik hozzászoktak a "bértapsolás" találmányához, s utolsó percig tömik zsebeiket, amíg csurran-cseppen még valami számukra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.