Távozik a Fidesz az Európai Néppárt EP-frakciójából. Minden korábbinál kedvezőtlenebb geopolitikai helyzetben találja magát, ahol nehéz lesz szövetségesekre szert tennie. Már rövidebb távon is nagy károkat okoz a Fidesznek az Európai Néppártból való távozása. Jelentősen veszít nemzetközi politikai súlyából, mivel a jelenlegi uniós geopolitikai helyzet nem kedvez egy olyan bevándorlásellenes, populista, ultrakonzervatív európai blokk létrehozásának, amely idővel az Európai Néppárt riválisává válhatna.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az elemzés meghatározó hibája, pontosabban hiányossága, hogy egy igen fontos, sőt meghatározó tényezőt nem említ: Orbán és a Fidesz viselkedése, mentalitása és stílusa! Az arrogáns pofátlansága! =))
RonaGyuri
Tényleg nem tudják,

vagy csak ennyire ocsmány módon hazudnak

A párt központi naplapja reakcióiból, a főoldali kínáló szerint:

„Az EPP akkor igyekezett kizárni a Fideszt, amikor az emberéletek megmentése lett volna Brüsszel feladata.”
„Novák Katalin a Magyar Nemzetnek: Nem engedhettük, hogy korlátozzák képviselőinket

Hidvéghi Balázs: Az Európai Néppárt balra tolódik

Az Európai Néppárt legsikeresebb pártjával lett ma szegényebb

Deutsch Tamás a Magyar Nemzetnek: Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk

Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból

„Na végre!

Ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé.

Nos túl azon, hogy egyértelmű, hogy pofonként élték meg, hogy nem engedett az EPP a zsarolásnak, de van ennél érdekesebb is!
Igen Wazze jól látod, sehol senki sem ragaszkodik a tényekhez: a Fidesz távozásáról beszélnek az EPP-ből, pedig egyelőre csak a frakcióból léptek ki!!! =))
verőce21
Pedig a finesz milyen sok szar lékegeztető gépet hozott be és milyen kurva drágán?... és, hogy megvette a méregdrágán a bevizsgálatlan kínai occó vakcinát? ... és már lassan 20 millióval támogat minden idehozott munkahelyet...,
Hát még mit tegyen még a Fidesz az Európai Unióért és a Néppártért...? :)
RonaGyuri
@verőce21: nem is beszélve, hogy mennyit segítenek a nyugati főleg német adófizetőknek! Megoldja a gondjukat, nem kell tőrni a fejüket, hogy mire menjen az adójuk! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.