A világ egyik legmérgesebb medúzafajának csípése következtében a kórházban meghalt egy tinédzser Ausztráliában – közölte csütörtökön a 9News csatorna a rendőrség információira hivatkozva.

Egy medúza csípésétől halt meg egy 17 éves fiú Ausztráliában

Fotó: Pixabay

A 17 éves fiú tíz napja az észak-ausztráliai York-foknál úszott, amikor megérintették egy úgynevezett kockamedúza tapogatói. A fiút a helyszíni ellátás után kórházba szállították, de végül a csípés következtében meghalt. Tizenöt év óta ez az első alkalom, hogy valakit kockamedúza ölt meg Ausztráliában.

„Vizeinkben kockamedúzákat és más Irukandzsi-szindrómát okozó medúzafajokat is látni”

– figyelmeztettek a hatóságok.

Ez egy csalánmérgek által okozott mérgezés, amely súlyos fájdalmakat, hányási ingert és tüdőödémát okozhat. Védőöltözet nélkül ezért jelenleg nem javasolt bemenni a vízbe. A Chironex fleckeri tudományos nevű medúzafaj nagyon veszélyes. Ezek az állatok átlátszók, ernyőjük négy sarkú.

Különösen a melegebb hónapokban jelentenek nagy veszélyt az Észak-Queensland vizeiben fürdőzőkre. A csípés azonnal hatalmas fájdalmat okoz, a méreganyag bénulást, szívleállást és halált okozhat. A csípés súlyosságát az ecet csökkentheti, ez megakadályozhatja, hogy további méreganyag jusson a szervezetbe.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.