Csütörtökön 1699, szerdán 1910 áldozatról számoltak be Brazíliában, miközben rekordközelbe jutott az új fertőzöttek száma is írja a 444.

Bolsonaro véleménye a vírusról: Hagyják már abba a nyafogást!

Bolsonaro a tárgyalt sajtótájékoztatón március 4-én Brazíliában – Fotó: EVARISTO SA / AFP

Egy nappal azután, hogy Brazíliában rekordot döntött az újonnan jelentett koronavírusos halottak száma, Jair Bolsonaro elnök azt mondta:

Hagyják már abba a nyafogást! Meddig fognak még bőgni emiatt? Meddig fognak még otthon maradni, és bezárni mindent? Nem lehet már bírni. Még egyszer, sajnáljuk a halottakat, de megoldásra van szükségünk.

Bolsonaro sajnos nem állt elő a világ számára ismeretlen megoldással, ami visszaszorítaná a fertőzést, és azonnal lehetővé is tenné, hogy úgy éljünk, mintha mi sem történt volna. De nem meglepő tőle ez a hangvétel, novemberben azt mondta egy konferencián:

Sajnálom a halottakat, igazán sajnálom. De egyszer mindannyian meg fogunk halni. Semmi értelme ezt letagadni. Ne legyünk már a buzik országa!

Számos brazíliai város és állam vezetője ettől függetlenül életben tartja a korlátozásokat, miközben pusztít a koronavírus P.1 névre keresztelt variánsa. Ez nemcsak gyorsabban terjed az eredeti változatnál, de egy tüskefehérje-módosulás miatt a vakcniák hatékonysága is csökkenhet vele szemben. (Ebben hasonlít a dél-afrikai variánsra.) João Doria Sao Pauló-i kormányzó a BBC kérdésére őrültnek nevezte Bolsonarót.

Forrás:444

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Büszkék lehetnek a brazilok erre az elmebetegre. Persze mi sem panaszkodunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.