Visszavitték pénteken a közel 100 éves Fülöp edinburghi herceget a legnagyobb londoni szívgyógyászati klinikáról a magánkórházba, ahová először beszállították, írja a Telex.

Kórházról kórházra szállítják a közel 100 éves Fülöp herceget

A londoni Szent Bertalan nevét viselő kórház – St. Bartholomew's Hospital – bejárata 2021. március 3-án. Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynő 99 éves férje február 16-án feküdt be a londoni VII. Edward Király magánkórházba elővigyázatossági okokból. A herceget március 1-jén átszállították a Szent Bertalan Kórházba, ahol közelebbről nem részletezett fertőzés mellett egy már régebb óta fennálló szívproblémáját is vizsgálják. MTI/EPA/Neil Hall

A Buckingham-palota pénteki közleménye szerint II. Erzsébet királynő 100. életévében járó férjén a Szent Bertalan nevét viselő kórházban – St. Bartholomew's Hospital – a héten sikeres kardiológiai beavatkozást hajtottak végre. A brit királyi család londoni hivatalának rövid tájékoztatása szerint Fülöpöt pénteken visszavitték a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba, ahol várhatóan még napokig folytatódik kezelése.

Az edinburghi herceg, aki júniusban ünnepli 100. születésnapját már 17 napja van kórházban.

Fülöpöt február 16-án vitték a windsori rezidenciáról a királyi család magas rangú tagjait rendszeresen kezelő King Edward VII londoni magánkórházba az akkori hivatalos tájékoztatásban közelebbről nem részletezett fertőzés és egy már régebb óta fennálló szívprobléma miatt.

Innen hétfőn átvitték a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) által működtetett Szent Bertalan Kórházba azzal a céllal, hogy a fertőzés mellett a herceg szívproblémáját is megvizsgálják. A kardiológiai beavatkozást szerdán hajtották végre, és a Buckingham-palota pénteki közleménye szerint Fülöpöt ismét a VII. Eduárd kórházban kezelik.

A palota továbbra sem közölte, hogy a közkeletűen csak Barts néven emlegetett Szent Bertalan Kórházban pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek el a hercegen, és azt sem ismertette, hogy a szívprobléma mellett Fülöpnek milyen jellegű fertőzéses megbetegedése van.

Udvari illetékesek már a herceg kórházi kezelésének elején hangsúlyozták, hogy Fülöpöt nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni.

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján – január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.

A londoni City pénzügyi központjában működő, csaknem 900 éve alapított Barts Európa legnagyobb szívgyógyászati klinikája.

Fülöp herceg – aki 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől – az elmúlt években több más alkalommal is kórházi kezelésekre szorult fertőzéses és belgyógyászati panaszok miatt, de a mostani az eddigi leghosszabb kórházi tartózkodása.

Forrás: Telex
Címlapkép: MTI/EPA/Neil Hall

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.