A világon 116 061 296 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 580 050, a gyógyultaké 65 581 301 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.

Döbbenetes! A koronavírussal fertőzöttek száma átlépte a 116 milliót

Fotó: Pixabay

Egy nappal korábban 115 618 088 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 569 422, a gyógyultaké 65 383 259 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 28 890 034 fertőzött volt eddig a napig, és közülük 522 761-en meghaltak.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pálinkás Pál: És anno a pestis a lakosság felét elpusztította!
Pálinkás Pál
@Nessy: ez is igaz...az valóban járvány volt...örülök,elnézve a világ hozzáállását ehhez ami most van...hogy nem igazán pusztító kórság tör ránk, mert akkor most is ugyanúgy meghalnánk ,mint akkor ,azok a pestisben..
Nessy
@Pálinkás Pál: Azért ezt ne meséld el az elhunytak hozzátartozóinak, pláne, hogy most 40 - 50-s korosztály van soron, krónikus alapbetegség nélkül!
Pálinkás Pál
@Nessy: hol?,, mert a halottak listáján nem látom őket? ott továbbra is öreg, vagy és súlyos beteg emberek szerepelnek...neked is fennáll , a közel 15 ezres magyar listáról csak 50 hatvan év alatti ,betegség nélküli embert mutass!
Nessy
@Pálinkás Pál: Győzzön meg téged a brazil mutáns vírus! Én feladom!
Pálinkás Pál
@Nessy: ez nem válasz a kérdés továbbra is az, hol vannak a fiatalabb,egészséges " halottak "?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.