Szlovákia után Csehországban is engedélyezték az ivermectin nevű parazitaölőt a koronavírus elleni harcban. Mindezt az orvostársadalom komoly tiltakozása ellenére – írja a Telex.hu.

Az állatgyógyászatból jól ismert ivermectin már jó ideje vita tárgyát képezi az orvostársadalomban, mint lehetséges gyógymód a koronavírus ellen – közölte a Telex.hu is.

Lóféreghajtót szednek a csehek is a Covid ellen?!

Illusztráció: Pixabay.com

Ettől függetlenül korábban Szovákia, március 12-en pedig a cseh egészségügyi miniszter engedélyezte a használatát. Azt azért fontos megemlíteni, hogy az engedélyről szóló dokumentumban kitérnek arra, hogy

a szer hatásossága nem igazolt, de az orvosok döntésére bízzák az alkalmazását. A betegeknek beleegyező nyilatkozatot kell aláírniuk.

Egyébként, mint írtuk a kérdés nem éppen új keletű, sőt korábban még Kásler Miklós is megszólalt az ügyben az Emmi Facebook oldalán. 

Az ivermectin hatásossága tehát elméletileg megalapozott, azonban sem az optimális adagolás, sem a célcsoport tekintetében nincsenek egyértelmű adatok.

Forrás: Telex.hu, Emmi

Címlapkép: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" azonban sem az optimális adagolás, sem a célcsoport tekintetében nincsenek egyértelmű adatok." nos..ezt bármelyik oltásra használt vakcináról el lehet mondani---

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.