Míg a világ a koronavírus ellen harcol, Franciaországban nemrégiben angolellenes mozgalmak törtek ki. Clement Beaune, az európai ügyekért felelős francia miniszter az elmúlt hónapban kampányba kezdett az „nyelvi sokszínűségért”, és váltig állítja: a Brexit után nincs szükség az angol nyelvre.

(Forrás: bitcoinbazis.hu, BitcoinBazis által)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Valamikor tényleg a francia volt a diplomácia nyelve. Nem volt butaság az eszperantó, de sajnos nem valósult meg az elterjedése.
Clavigo
@Nessy: Sokat mászkáltam náluk,északon,délen is. Sehol nem akartak m3g csak megszólalni sem idegen nyelven,,angolul,németül.Sutykó egy népség...
pécsi
1825-ig a művelt magyar latinul beszélt! Mert művelt nép volt, a környező országok kevésbé! Nem rossz elgondolás. Brüsszelben beszéljenek latinul, másutt mindenki a saját nyelvén." Nyelvében él a nemzet". / bár nyelvével senki nem nemzett!!/
Nessy
@Clavigo: Én is maradtam a nemzetközi kézzel, lábbal,kommunikációnál. Remekül el voltam vele, az araboknál is. Pedig ott a földből nem látszott ki a gyerek, de franciául, angolul beszélt.Nem koldult, és nem árult semmit!! Útba igazított! Ezért bosszant, amikor hülyének állítják be őket, pedig nem azok!
Clavigo
@Nessy: Pontosan...Araboknál is mwgfordultam..Nagyon sok felé,,nem turistaként.
nycs71
Nehéz dolguk lesz. :-) Mert manapság az angol a legelterjedtebb világnyelv és azt használják a repülésnél, a kereskedelemben, a diplomáciában és még az ördög tudja mi mindenben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.